Berat Kandili Namazı Nasıl Kılınır?

Berat Kandili namazı kılınışı.Berat Kandili Namazı nasıl kılınır?100 rekat berat namazının kılınışı.

Berat kandili gecesi yatsı namazından sonra 100 rekat hayır namazı kılınır.Bu namaz hakkında bir çok hadisi şerif varid olmuştur.Bu namazı kılmak sünnettir.

100 rekat berat namazını kılan kimse bu sene içinde ölürse şehit olarak vefat eder.

Bu namaza şöyle niyet edilir:


"Ya Rabbi,senin rıza-i şerifin için namaza.Beni afv-ı ilahine,feyz-i ilahine mazhar eyle. Kasveti kalpden,dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip,süeda(iyiler) defterine kaydeyle."

Her rek'atte bir Fatiha 10 ihlası şerif okunur.İki rek'atte bir selam verilerek 100 rek'ate tamamlanır.

Bu şekilde niyet edemeyenler "hacet namazına,hayır namazına" diye niyet edilebilir.Namaza ilk başlandığında hususi olan niyet yapılır,daha sonraki rek'atlerde hayır namazına,hacet namazına diye niyet edilebilir.

Bu 100 rek'at namazı ara vermeden kılmak şart değildir.Dinlene dinlene kılınabilir.Hatta aralarda yemek yemek çay içmek gibi dinlendirici fasılalar verilebilir.

Bu namazın vakti,yatsı namazıyla başlayıp,imsak kesilinceye kadar devam eder.Namaza yatsıdan sonra başlanabilir.Bu namazda okunan ihlası şerifleri 10 okumak yerine her rekatte 100 def'a okuyarak 10 selamda da kılınabilir.Ancak 50 selam ile 100 rek'at kılmak daha faziletlidir.Zira bu namazın özelliği,yapılan secdelerin çok olmasıdır.

Namaz bittikten sonra okunacaklar:Allahü Teala'nın "Hu" ismi şerifinin ebced hesabına göre değeri 11'dir.Rasülüllah Efendimizin isimlerinden "Taha"nın ebced hesabıyla değeri 14 olduğu için;

Aşağıdaki 11 dua, 14 def'a okunur:
*14 istiğfar(esteğfirullahel-azıım ve etübü ileyk).
*14 Salevatı-şerife(allahümme Salli ala Muhammedin ve ala Ali Muhammed)
*14 Fatiha'i şerife(Elham)besmeleyle
*14 Ayetül kürsi(Allahü-La)besmeleyle
*14 Tevbe suresi'nin son iki ayeti olan "Lekad Caeküm.."(besmeleyle)
*14 kere"Yasin,Yasin..."dedikten sonra 1 Yasini Şerif.(Yasini Şerif'te yedi zahiri,yedi batıni"mbin"vardır,böylece o da 14 olur.)
*14 ihlası şerif(kul hüvellahü ehad)bemeleyle
*14 Felak suresi(kul euzü birabbil-felak)besmeleyle
*14 Nas suresi(kul euzü birabbin-nas)besmeleyle
*14 kere,Subhanellahi vel-hamdü lillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber,Vela havle vela kuvvete illa billahil-aliyyil-azıım.
*14 kere,Salat-ı münciye(İlmihal kitaplarında yazar)okunur ve sonra dua yapılır.Salat-ı Münciye'yi bilmeyenler Küçük salevat okuyabilirler.(Allahümme salli ala Muhammedin ve ala Ali Muhammed)

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..