Yahudi ve Hıristiyanlar Cennete girecekler mi?

Hocam yahudı ve hrıstıyanlar cennete gıdebılırlermı ıslam geldıkten sonrakıler ıcın soyluyorum vede ıkıncı soru. Namaz kılmayan. Oruc tutmayan yanı ıman ettıgı halde ıbadet etmeyenler cennete gıdebılırlermı

Yahudi ve Hıristyanlar cennete katıyyetle giremez.Onlar Cehennemde ebedi olarak kalıcıdırlar.

Cennete Sadece Allah C.C. ve Rasülü (s.a.v.)'e Allahın meleklerine kitaplarına Peygamberlerine ,ahiret gününe Ve kadere yani hayır ve şerrin Allahtan olduğuna inanan ve iman edenler müminler cennete gireceklerdir.

İman ,bu beş şartıyla bütün olup bu sayılanlardan birine inanmayan inkar eden kimse iman etmiş olmaz küfretmiş olur.

Şimdi İmanı bütünüyle kabul etmiş kimseye mümin denir ki,cennete ancak müminler gireceklerdir.Ancak bu miminlerden bazıları direk cennete girecği gibi günah işlemiş olanları evvela cehennem ateşiyle günahlarının cezalarını ödeceyek daha sonra cennete gireceklerdir.Müminler cehennemde ebedi(sonsuz)kalıcı değildirler.

Yukarı saydığımız bütünüyke Allah ve Rasülüne iman etmeyenlere kafir denir ki,ister hıristiyan ister Yahudi ister mürted(dinden çıkan)olsun bunlarda elbette cehenneme girecekler.Ancak kurtuluş ümidi olmaksızın ebedi olarak cehennem ateşinde kalacaklar.

İman ile amel farklı şeylerdir.İman esasen itikattır.Yani inançtır.Namaz,oruç,zekat gibi islamın temelini oluşturan ve farz olan filler ise ameldir.Kişi bu amellerden birisini terketmesiyle günahkar olur ancak dinden çıkmaz.Dolayısıyla bu amelleri terk ettiği için Rabbimizin dilediği kadar cehennem ateşiyle cezalandırılır ancak cezasını çektikten sonra sonunda yine cennete girer.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..