2014 Zilhicce Oruçları Ne Zaman Başlıyor?

Zilhicce oruçları ne zaman başlıyor?Zilhicce ne zaman başlıyor?Zilhicce ayı orucu ayın kaçında başlıyor?Zilhicce orucu hangi ayda tutulacak?

2014 Zilhicce ayı oruçları 25 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ başlıyor.Zilhicce ayı kurban ayı olduğundan zilhiccenin başından 10 gün oruç tutmak ve 10.günü kurban kesmek çok faziletlidir.

"Zilhicce ayının 10.günü yani kurban bayramı günü hz.Allaha kan akıtmaktan (kurban kesmekten)daha sevimli gelen hiç bir amel yoktur".

Zilhicce ayından 9 gün oruç tutup 10. günü kurban kesenlerin kestikleri kurbanın ilk damlasıyla o kimsenin gelmiş geçmiş günahları affolunur buyrulmuştur.

Zilhicce ayının ilk 10 gününe Hz.Allah kasem etmiştir.Zilhicce ayının ilk on gecesi Allah katında çok değerlidir.Bunun içindir ki,bu gün ve geceleri boş geçirmemek bol bol ibadet etmek çok faydalıdır.

Zilhicce ayının ilk on gecesinde mümkünse bi tesbih namazı kılmalı ve bu on gün içinde kelime-i tevhıdı çok çok okumalıdır.Özellikle Peygamber (s.a.v.) efendimiz şu duayı tavsiye buyurmuşlardır.

"La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh.Lehükl mülkü velehül-hamdü yuhyi ve yümiit.Vehüve hayyün la yemüüt.Biyedihil hayr vehüve ala külli şey'in kadiir."

Peygamber (s.a.v.)efendimiz "Benim ve benden evvelki Peygamberlerin yaptığı ibadetler arasında Hz.Allaha en sevimli olanı Zilhicce ayının ilk on gününde söylenen "La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh ilh."kelime-i tevhıdidir buyurmuşlardır."

Zilhicce ayı imsak ve iftar saatlerini aşağıdak adresimizden öğrenebilirsiniz:
http://imsak.ezan.net adresine ziyaret edip şehrinizi seçenilirsiniz.

http://imsak.ezan.net/istanbul-imsak-saati.html

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..