Hünsa Erkek midir?Kadın mı?

Hünsa erkekmi yoksa kadınmıdır?Hünsa olanlar ibadet ederken kadın gibi mi yoksa erkek gibi mi amel eder?


Hünsâ, erkek veya kadın olduğu belli olmayan kimseye veya kendisinde hem erkeklik, hem de dişilik organları bulunan kimseye verilen addır.
Bu uzuvlardan birisinin galebe çalıp da tercihte bulunma imkânı bulunmaması halinde, böyle kimseye hünsâ-i müşkil denir. Ancak organların işlevleri bakımından biri diğerine tercih edilebilir ise veya buluğ çağına erip de ihtilam olur ya da âdet görür ise, buna göre erkek veya kadın olarak kabul edilir.
Hünsâ-i müşkil olduğuna hükmedilmesi halinde, dinî konularda ihtiyatlı davranılır. Cemaatle namaz kıldığında, erkeklerin en arkasında, kadınların önünde yer alır, kadınların arasında kılması halinde namazını iade eder. Namazda başını örter. İpek ve altın giyinmez. Mirastan, kadın ve erkek hissesinden az olanı alır. Öldüğünde, kadın veya erkek olduğu bilinmediğinden, yıkanmaz, teyemmüm ettirilerek kefenlenir.

Ancak günümüzde, teknolojik gelişmeler ve tıbbî imkânlar sayesinde, cinsiyetinin tespiti mümkün olabilecektir. Bu nedenle kararı tabiplere bırakmak yerinde olacaktır.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..