Taşıyıcı Annelik Dinen Caiz midir?

Taşıyıcı anneliğin dini açıdan hükmü nedir?Taşıyıcı annelik caiz midir?Kiralık anne tutmak caiz midir?Taşıyıcı anne tutmak yoluyla çocuk sahibi olmak caiz midir?

Taşıyıcı anne tutmak suretiyle çocuk sahibi olmak caiz değildir.
Taşıyıcı Annelik<.Kadının rahminin olmaması veya işe yaramaması durumunda kendi yumurtası ile eşinin sperminin sûnî olarak birleştirilip başka bir kadının rahmine yerleştirmek suretiyle çocuk sahibi olmak dinen caiz değildir. Bu şekilde oluşturulan bebeğe taşıyıcı annelik yapmakta caiz olmayıp bilakis günahtır.

Tüp bebek tedavisinde farklı bir tedavi yöntemi olan taşıyıcı anne ile bebek sahibi olmanın bu şekline, yani anneden veya babadan birisinin hatta ikisinin yabancı olması şekli —namus ve aile mahremiyeti mefhumunu ortadan kaldırdığından— bir çeşit zina sayılmaktadır.

dinimiz normal yollardan çocuk sahibi olamayan kimselere tüp bebek yoluyla bebek sahibi olmaya ruhsat vermiştir.ancak karı kocanın sipermleri kullanılması şartıyla caizdir.Aksi zina hükmünde olup caiz değildir.
Kadının çeşitli sebeplerle gebe kalamaması halinde, doktorların erkek ve kadından alınan eşey hücreleri (sperm ve yumurta) laboratuarda dölleyerek oluşturdukları cenini, kadının döl yatağına (rahim) zerk etmeleri işlemine halk arasında tüp bebek denir. Bu işlem tıpta yapay dölleme ya da tüpte dölleme olarak anılmaktadır.

Ancak tüp bebek uygulaması adı altında yapılan her türlü tedavi dinen caiz demek değildir.İslamda tüp bebeğin bazı tedavi yöntemleri yasaklanmıştır ki,
dinimizin caiz görmediği şekline gelince; tüp yoluyla da olsa zayıflık, hastalık gibi birtakım sebeplerle doğum yapamayacak kadınlar vardır. Bazılarının da rahimleri ameliyatla alındığı için çocuk yapmaları mümkün olmamaktadır. İşte bu durumda erkekten alınan sperm hücreleri yabancı bir kadından alınan yumurta hücreleri ile bir tüpte birleştirilir. Döllenme tüpte gerçekleştikten sonra, mümkünse aynı kadının, değilse başka bir kadının rahmine yerleştirilir. Aradan belli bir müddet geçtikten sonra çocuk meydana gelir. Burada her ne kadar baba varsa da, anne yabancı bir kadındır.

Diğer bir şekli de şöyledir: Çocuğun doğmaması kadındaki bir hastalık sebebiyle olabileceği gibi, hastalığın erkekte olması da mümkündür. Bu durumda kadın sağlamdır, çocuğu olabilir. Fakat erkeğin çocuğu olmamaktadır. Bu defa da yabancı bir erkekten alınan sperm hücreleri ile kadından alınan yumurta tüpte birleştikten sonra, döllenmiş yumurta kadının rahmine yerleştirilir. Vakti geldiğinde de çocuk doğar.

İşte, ister yumurtanın başka bir kadından, isterse spermin yabancı bir erkekten alınması yolu ile olsun, her iki durumda da doğan çocuğun nesebi sıhhatli olmamakta, nesil karışmaktadır.

Tüp bebeğin bu şekli bilhassa yabancı ülkelerde tatbik edilmektedir.Ve bu kesinlikle islam tarafından yasaklanmıştır.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..