Gerdek Gecesi Gusül Nasıl Alınır?

Gerdek gecesi gusül abdesti nasıl alınır?Gerdek gecesi Gusül abdestinin önemi?Gerdekten sonra gusül alınışı.Gerdek gecesi gusül abdesti.Gerdek guslü.Gerdek gecesi abdest nasıl alınır?Gerdek gecesi gusül abdesti.

Gerdek gecesi cinsi münasebetten sonra erkek ve kadına gusül abdesti almak farzdır.Birden fazla münasebet olduğunda her ilişkiden sonra abdest almak gerekmez.aralarda normal namaz abdesti alınması veyahut ellerin yıkanması ve ağzın çalkalanması yeterli olur.Ancak sabah namazı vakti girdiğinde namaz için gusül almak şarttır.

Cinsi münasebetten sonra hem erkek hemde kadın cünüp (manevi kirlilik)olur.Bu hal(cnüplük hali) ancak gusül abdesti almak suretiyle giderilir.Cünüp olan erkek ve kadına bir namaz vakti geçirecek kadar cünüp kalması haramdır.
Gerdek gecesi gusül almanın normal zamanlarda alınan gusül abdestinden farkı yoktur. Gerdekten sonra gusül abdesti şarlarıyla ve sünnete uygun olarak şöyle alınır:(aşağıdaki linkimizden öğreneblirsiniz:) http://www.fetvalar.com/sorularla-cevabi-1049.html

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..