2014 Safer Ayı Son Çarşamba Ne Zaman?

2014 safer ayı son çarşambası ne zaman?2014 saferin son çarşambası hangi tarihte?safer ayında kılınacak namaz hangi gün 2014?

2014 Safer ayının son çarşambası, safer ayının 24.gününe denk gelen 17 Aralık günüdür.Bu gün afatı arazıyye ve afatı semaviyye yani yeryüzünden ve gkyüzünden meydana gelecek afat ve belalardan krtulmak için kılınacak namaz vardır.

Safer ayının son çarşamba gecesi ise 16 aralık salı gecesidir.(İSLÂM'da gece günden önce gelir. Yani çarşamba günü, salı Günü akşam ezanı okunduğunda giriyor)

Safer ayının son çarşamba gecesi yani salı gecesi kılınacak olan namaz ;

1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 17 Kevser Sûresi
2 Rekât : Fatiha'dan Sonda; 5 İhlâs Sûresi
3 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Felâk Sûresi
4 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Nâs Sûresi

Safer ayının ayrıca Çarşamba gündüzünde kılınacak namazıda vardır.
Safer ayının ilk ve son çarşamba günü, öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namazda


1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 11 İhlâs Sûresi
2 Rekât: Fatiha'dan Sonda; 11 İhlâs Sûresi okunur.

Namazdan sonra en za 11 defa istiğfarı şerif ve 11 defa salat-ı Münciye okunur.

İstiğfar: Esteğfirullahel azıım ve etübü ileyk,
Salat-ı Münciye:
„Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammedin ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî'ıl-ehvâali ve'l âafâat. Ve takdıy lenâa bihâa cemî'alhaacâat ve tütahhirunâa bihâa min cemî'ıs-seyyi'âat ve terfeunâa bihâa ındeke a'led-derecâat ve tübelliğunâa bihâa aksa'l gaayâat. Min cemî'ıl-hayrâti fi'l-hayâati ve ba'del-memâat. İnneke alâa külli şey'in kadiyr.“

Mânâsı:

„Allâh'ım, Efendimiz Muhammed'e ve ehl-i beytine bizi bütün korku ve âfetlerden kurtaracağın, bütün ihtiyaçlarımızı göndereceğin, bütün günahlarımızdan temizleyeceğin, nezdindeki derecelerin en yücesine yükselteceğin, hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların nihâyetine ulaştıracağın şekilde râhmet eyle. Muhakkak sen her şeye kadirsin".

Yine bu namazdan sonra 100 kere "Yâ dâfia'l-belâyâ, idfâ anna'l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü'r-Râhimin, inneke alâ külli şey'in kadir" okunmalı ve dua edilmelidir

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..