Gusül Gereken Haller

bende vesvese var genellikle güslün olmadığını uzun süre banyoda kalıyorum bu durumu ortadan kaldırmak için ne yapabilirim?
ayrıca istemsiz bir şekilde zevk suyu gelmesi veya gusül ediltekden sonra zevk suyu gelmesi yeniden gusül edilmesini gerektiri mi?
son olarak cünüb iken giyelen kıyafetlerinde yıkanmas gerekir mi?

İlk evvala vesvesenin şeytandan olduğunu unutmayalım.Gusül abdestinin tam olup olmadığından şüphe ediyorsanız banyoya girer girmez evvela gusle niyet edip gusül abdesti alın ve daha sonra yıkanmaya devam edin.Böylece vücudunuzda kuru yer kalmadığından ve guslünüzün tam olduğundan emin olabilirsiniz.

İkinci olarak İstemli veya istemsiz zevk(şehvet galip geldiğinde gelen sıvıdır) suyunun gelmesi gusül abdestini bozmaz.Sadece namaz abdesti bozulur.Gusül meni (boşalma sonrası gelen sıvı)geldikten sonra veya cinsi birleşme sonrası cünüp olamkla farz olur.

Üçüncüsü Cünüp olarak giyilen kıyafette eğer meni ve mezi(zevk suyu) gibi necaset bulaşmışsa yıkanması gerekir.aksi taktirde yıkamak şart olmamakla beraber şüphe olan durumda yıkanması uygun olur.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..