2019 Mevlüt kandili Peygamberimizin doğumu) Ne Zaman??

2019 Peygamberimizin doğum günü ne zaman?Peygamerimizin doğduğu gece ne zaman?Mevlüt gecesi 2019 ne zaman?

2019 Mevlit kandili 8 Kasım CUMA gecesidir.Yani cumayı cumartesiye bağlayan gecedir.Bu geçeyi oruçla karşılamak için perşembe gecesi sahura kalkılmalı ve niyet edilmelidir.

Ayrıca bu gecenin Peygamber (s.a.v)efendimizin dünyayı şereflendirdiği gece olması hasebiyle bu gecenin feyiz,bereket ve rahmetinden istifade etmek niyetiyle kılınacak tesbih namazınıda ihmal etmemek gerekir.

+ rekat olarak kılınacak bu tesbih namazına şöyle niyet edilmelidir:"Yâ Rabbi, niyet eyledim rızâ-yı şerîfin için tesbîh namazına. Yâ Rabbi, bu gece teşrîfleriyle âlemleri nûra gark ettiğin Habîbin, başımızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz'in hürmetine ve bu gecedeki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle." Allâhü Ekber, diyerek namaza başlanır.

Namazda Fatiha-i şerifeden sonra zammı sure olarak isten veya bilinen herhangi bir zammı sure okunabilir.

Namazdan sonra istiğfar salevat,(özellikle büyük salvatlar)kelime-i tevhıd ve Kuranı Kerim okunmalı ve Peygamberimize hediye edilerek kendimiz ve Ümmeti Muhammedin selameti için iltica edilmelidir.Özellikle ölmüş yakınlarımızada kuranı Kerim okumak suretiyle hediyeler gönderilmeli,onlarıda bu gecede unutmamalıdır.


Ayrıca Rebiül evvel ayı peygamberimiz (s.av.)min doğum ayı olması hasebiyle bu ayda salatı nariye ,salatı fethıye ve salatı münciye hatimleri yapmakta çok faziletlidir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..