Kıyafetteki Necaset ile kılınan Namaz Tekrar Kılınır mı?

Vücudundan abdesti bozacak derecede kan veya su çıkan ve bundan haberi olmayan(Ör :sırtındaki sivilceden kan ve su çıkan ve çevresine Dağılan akıntı) sonradan bunu görse ve hangi vakit akıntının Olduğunu ve hangi Namazını bozduğunu bilmese nasıl davranır ? Bu şekilde kıldığı namazlar sahih midir?

Vücudunda veya elbisesinde kan ve irin gibi namaza mani olacak bir necasetle namaz kılnın namazı:Eğer beden veya elbisenin necis olduğu bilinmez; ancak namazdan sonra anlaşılırsa, kılınan namaz sahihtir.
Ama müstehap olan ihtiyat gereği, vakit olduğu durumda, namaz iade edilmelidir.hangi vakit olduğu kesin bilinmiyorsa kıyafeti giydiği zamandan ihtiyaten vakit içindeki namazlar iade edilir vakti çıkmış namazlarda kaza edilir.Böylece vesveseyeda mahal kalmaz

- Namaz kılanın kıyafetindeki necasetten haberi olur ancak namaz esnasında beden veya elbisenin necis olduğu unutur namaza başlarsa; ancak namazda veya namazdan sonra farkına varırsa, namaz iade edilmelidir. Eğer vakit geçmişse, kaza edilmelidir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..