Nikah Verilen Altınlar Boşanırken geri Verilir mi?

evliyim ancak boşanmaya karar verdik nişanlıyken borcum vardı ve eşimin yardımıyla ödedim.sonrada nikahlanıp evlendik.imam nikahında verilen altınları eşime vermeli miyim yoksa bende mi kalmalı?

İmam nikahı esnasında kadın tarafından belirlenip erkek üzerine de verilmesi vacip olan belli miktardaki altına mehir denilir ki,bu dinen kadına verilmiş bir haktır.Bu mehir nikah esnasında mehri muaccel olarak alınabileceği gibi nikahtan sonrada mehri müeccel olarakta alınabilir.Karı koca boşandıkları zaman erkek kadının mehri müeccelini ödemekle yükümlüdür.

Nikah esnasında kadına verilen altına mehri muaccel denir i,eğer bu altınlar size mehir olarak verilmiş ise o sizin hakkınızdır.Boşanmış olsanız dahi altınlar size aittir.Dilediğiniz şekilde tasarruf hakkına sahipsiniz.

Nişanlılık döneminde yapılan maddi yardımıda karşılıksız mı yoksa borç mu olduğunu eşinizle konuşup onun niyetine göre hareket etmelisiniz.ancak mehir olarak nikah esnasında verilen altınlar koşulsuz şartsız size aittir.Eğer evlilik esnasında zifaf olmadan boşanılmış ise o zaman kadın mehrin yarısını alır.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..