Dikkat Çeken Kıyafetle Tesettür Olur mu?

Yaşadığım yerde kadınların çoğu manto veya pardesü giyiniyor. Vücut hatları belli çoğunun. Ben Feraceyi uygun buldum ve kemersiz giyiniyorum. Üstüne de çok uzun siyah şal yada eşarp takıyorum, omuzlarından aşağı sarkıyor. Yani giyim tarzım biraz çarşafı andırıyor. Çok dikkat çekiyorum ister istemez. Bunun günahı var mı ?


Dinimizde tesettür farzdır.Tesettürde esas olan evde giydiğimiz kıyafetler üzerine dışarı çıkarken ikinci bir elbise giymek suretiyle vücut hatlarını kapatmak ve eşarp veya şal gibi şeylerlede baş ,boyun ve omuz kısmını örtmektir.

Bu dış tesettür pardesü,manto ,çarşaf veya ferace olabilir.Tercih hakkı kişiye göre değişebilir.Önemli olan giyilen bu dış kıyafetin vücudu saran ,vücut hatlarını belli eden veya şeffaf olup içini gösteren cinsten olmamasıdır.Aksi taktirde kişinin çıplak gezenden farkı olmaz.Dar ve vücudu saran bir pardüse ile tesettür olmaz.
Ayrıca göz alıcı canlı renklerdende dikkati çekmemek adına uzak durmakta fayda vardır.sade renkleri tercih etmek uygun olur.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..