Cünüp Olduktan Sonra Oruç Bozulursa Ne Lazım Gelir?

İmsak saat 03;39 da ben niyetlenip yattım 04:30 da rüyamda cunup olmusum kalktim suyla önce orucunu bozdum daha sonra gusül abdesti aaldim tekrar su içtim niyetlenip yattım benim orucym ilurmu

İmsak kesiminde niyet etmekle oruç başlamış olur.Oruçlu iken uykuda cünüp olmak orucu bozmaz.Su içerek orucu bozmakla hata yapmışsınız .Bu durumda cünüp olmakla bozulmamış olan orucu su içmek suretiyle bilerek bozduğunuzdan hem gününe gün kaza ve hemde keffaret olarak 60 gün toplamda 61 gün oruç tutmanız vacip oldu.

Rüya yoluyla uykuda cünüp olmak orucu bozmaz.Çünkü orucun şartlarında gusül abdesti yoktur.Gusül olmadan oruca başlanabilir.Gusül namazın farzlarındandır.Cünüp olduğunu bilen kimse bir namaz vakti geçirmeden hemen gusül abdesti almalıdır.

Ancak kişi uyanık iken kendi isteğiyle cinsi münasebet olmadan düşünmek veya bakmak ile cünüp olur ise o zaman oruç bozulur. Sadece o günü kaza etmesi gerekir.Ancak oruçlu iken cinsi münasebette bulunur ise veya yiyip içerse o zaman hem kaza ve hemde keffaret tutması gerekir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..