Kadınlar Kazandığı Parayı İstediği Gibi Harcayabilir mi?

Kadınlar çalışıp kazandığı kendi parasını istediği gibi harcayabilir mi?Kocasına vermek zorundamı dır?

İslamda Aile reisi erkektir dolayısıyla ailenin geçimini kazanmak erkeğin vazifesidir.kadınların ise, çalışma zorunluluğu olmamakla birlikte ihtiyaç dahilinde ve uygun şartlarda eşinin de izniyle kadınların da çalışmasına ruhsat vermiştir.Hadisi şerifte:

“Sizin kadınlar üzerinde haklarınız, kadınlarınızın da sizin üzerinizde hakları vardır.” (Tirmizi) buyuruyor Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem)Efendimiz.

Dinimiz kadına da erkeğe de belli haklar ve yükümlülükler vermiş. Bu çerçevede, ailenin geçimi erkeğin sorumluluğundadır. Dolayısıyla kadının bütün ihtiyaçlarını eşinin temin etme zorunluluğu var.
Bunun yanında kadınların da çalışma, mihir ya da miras yoluyla mal ve paraya sahip olma durumu var. kadının mal varlığını hiçbir şeye harcamama özgürlüğü olduğunu söylüyor. Evlenmekle kendini sosyal güvence altına alan kadın için, “Erkek her durumda harcamak görevi ile yükümlüdür.” diyor.
Yani dinimizce hanımlar kocasından izinsiz çalışamaz ancak kendi parasını istediği gibi harcayıp, tasadduk etmekte serbest bırakılmıştır.Ancak kadının kazancını bir vefa borcu olarak eşiyle paylaşması ve çoluk çocuğunun ihtiyaçlarına harcaması eşine destek olması gerekmektedir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..