Mesaide Kaza Namazı Kılmak

Mesai saatleri içinde kaza namazı kılmak caiz midir. (kamu kurumunda memur olarak çalışmaktayım işim gereği günün belli bir saatinde kurum dışında denetim yapmaktayım . kurumda iken boş vaktim var ve çok bir işim yok .boş vakitlerimde kurumda kaza namazı mı kılabilir miyim.)

Mesai saatlerinde kaza namazı kılınabilir ancak bu vakitlerin kerahet saatleri olmaması gerekir.Zira kerahet vakitlerinde kaza namazı kılınmaz.

Üç vakit vardir ki bu vakitlerde namaz kilinmaz..

1. Günes dogduktan sonraki 32 dakika içinde,
2. Günes tam zevâl vaktinde iken, yani ögle nama-zindan evvelki 15-20 dakika içinde,
3. Günes batarken, yani aksam namazindan evvelki 45 dakika içinde. Bu vakitte ancak o günün ikindi namazinin farzi kilinabilir.
Bu üç vakitte; kazaya kalmis farz namazlar, vâcip namazlar, kerâhet vaktinden önce hazirlanmis cenazenin namazi kilinmaz. Yine önceden okunmus bir secde âyetinden dolayi tilâvet secdesi de yapilmaz. Aksi takdirde iâdeleri lâzimdir. Bu üç vakitte nâfile namaz da kilinmaz, fakat kilindigi takdirde iâdesi gerekmez. Kerâhet vakitlerinde Kur'ân okuyup, zikir yapmak ise câizdir.

Sabah namazi vakti girdikten sonra, (sabah namazinin sünneti hariç) günes dogana kadar, ikindi namazi kilindiktan sonra günes batana kadar nâfile namaz kilmak mekruhtur.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..