Zemzem Nasıl İçilir?

Zemzem suyu nasıl İçilir?zemzem içmenin usulü nedir?

Zemzem suyu içerken dikkat edilecek hususlar şunlardır? Kıbleye dönmek.
2- Üç nefeste içmek.
3- Her içişte besmele çekmek.
4- Her nefesten sonra "Elhamdülillah” demek.

5- Sağ el ile içmek. 6. Zemzemi kaburga kemikleri arası doluncaya kadar yani, mümkün olduğu kadar çok içmek.
7- İçtikten sonra duâ etmek.
İbn-i Abbss Hazretleri şöyle nakl eder: Bir gün Rasûlüllah (s.a.v.) ile beraber zemzemin önünde idik. Bir kova getirilmesini emir buyurdular. Zemzem kuyusundan kova ile su çekildi. Kuyunun ağzına konuldu. Rasûlüllah Efendimiz (s.a.v.) besmele çekti, mübarek ağzını kovaya dayadı, uzun uzun yudumladı. Sonra başını kaldırdı. "Elhamdülillah" dedi. Üç defa aynı usûl tekrar etti. Sonrada şöyle buyurdu:
"Münafıklar ile aramızdaki fark, münafıklar kaburga kemikleri arası doluncaya kadar içemezler. Sizler kaburga kemiklerinin arası doluncaya kadar için."
Zemzem hürmeten ayakta içilir. Önce bir salat-ı enbiya okunur:

اَللَّهُمَّ صَلّىِ عَلىَ سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍوَاَدَمَ وَنوُحٍ وَاِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى وَمابَيْنَهُمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالْمُرْسَلِينَ صَلَوَاةُاللَّهِ وَسَلَامُهُ عَلَيْهِمْ اَجْمَعِينَ​


"Allaahümme salli alaa seyyidinaa Muhammedin ve Eedeme ve Nuuhin ve ibraahiime ve Müüsa ve iisa vemaa beynehüm minen-nebyyiine vel murseliin. Salavaatullaahi ve selaamühüü aleyhim ecmeiin.


Akabinde şu dua okunur:


اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسْئَلُكَ عِلْماً ناَفِعاً وَرِزْقاً وَاسِعاً وَشِفآءً مِنْ كُلِّ دَآءٍ وَسَقَمٍ بِرَحْمَتِكَ يَآ اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ


"Alllaahümme innii es'elüke ilmen naafian ve rızgan vaasian ve şifaaen min külli daain ve sekaamin birahmetike yaa erhamer-raahimiin.


Manasi: Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allahım senden, menfaat veren (yararlı ) ilim, geniş rızık ve her derd ve hastalıktan şifa niyaz ederim..

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..