Miraç Kandili Kurandan Hangi Sureler Okunur?

bu gece miraç kandilinde Kurandan hangi ayetler okunmalıdır?

Miraç kandilinin kendine has kılınacak namaz ve okunacak duaları vardır.Ancak bu gece Kuranı kerimden özellikle Yasin suresi,Mülk (tebareke) suresi ,Amenerrasülü ve haşir suresinin son ayetlerini okumak ve bu okunanların sevabını Peygamber (s.a.v.) Efendimiz'e akraba ve ümmeti Muhammedin ölmüşlerinin ruhlarına bağışlamak çok faziletlidir.Bu gecede Yatsı namazından sonra 12 rekat Hacet Namazı kılınır. Her rekatte Fatiha-i Şerife'den sonra 10 İhlas-ı Şerif(Kulhü) okunur. 2 rekatte bir selam verilir.

Bu namaza niyet şöyledir: Ya Rabbi, rızayı şerifin için niyet eyledim namaza . Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili habibin Resul-ü Zişan efendimiz hürmetine ben aciz kulunu affı ilahine , feyz-i ilahine ve rızayı ilahine mazhar eyle.

Namazdan sonra ;
-4 Fatiha-i Şerife
-100 defa "Sübhanallahi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l- aliyyi'l-azîm.
-100 İstiğfar(Estağfirullâhil azim ve etûbü ileyk.)
-100 Salavati Şerif (Allahümme Salli alâ seyyidina muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed) okunup dua edilir.

Bu namazda ihlas-ı şerifeler 100'er tane okunur yada bu namaz 100 rekat olarak kılınırsa bu namazın feyz ve bereketi ile huzuru ilahiye namaz borçlusu olarak çıkılmaz.

Miraç gecesinden sonraki gün mutlaka oruçlu olunmalıdır.O gün öğle ile ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır. Her rekatte Fatiha'dan sonra 5 ayetel kürsi, 5 kulyâ eyyühel kafirûn, 5 ihlas-ı şerif, 5 felak, 5 nas sureleri okunur

Ayrıca Recebi şerifin sayılı kalan bu son gecelerinde recep ayına has olan ve mümin ile münafığı ayırt eden 30 rekatlık nafile namazı kılamayanlara kandil gecesinin bir fırsat olacağını hatırlatmak isteriz.

Kaynak: Dua ve ibadetler , Fazilet Neşriyat

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..