2019 İlk Teravih Namazı Ne Zaman Kılınacak?

2019 ramazan ayının ilk teravih namazı hangi akşam kılınacak? 2019 İlk teravih ne zaman başlıyor?2019 Teravih namazı başlangıcı hangi gün

2019 yılı ramazan ayı 6 Mayıs 2019 pazartesi günü başlıyor..6 mayıs pazartesi günü ramazanın ilk orucu tutulacak..

2019 yılının ilk teravih namazı 5 Mayıs 2019 PAZAR GECESİ yatsı namazından sonra kılınacak ve gece 12 itibariylede ilk sahuru yapılacak


Ramazan ayının başlangıcı olan bu gecede 5 mayıs 2019 pazar gecesinde, geceden istifade etmek için bir tesbih namazı kılmalı ve hatmi enbiya yapılmalıdır.Teravih namazı,Ramazan ayına mahsus ,yirmi rekatten ibaret bir sünneti müekkededir. Bu namaza Peygamber Efendimiz (s.a.v.)dört halifesi (rıdvanulahi aleyhim ) devam etmişlerdir. Teravih namazının cemaatle kılınması da sünneti kifayedir.

Mescitlerde ve camilerde teravih namazı kılındığı halde cemaatı terk edip evinde kılan kimse,fazileti terk etmiş olur.Bu kimse teravih namazını evinde de cemaatle kılsa, camide ve mescitlerde kılınan teravih namazının sevabına ve faziletine eremez.

Hadisi şerif'de :Her kim Ramazan ayında inanarak ve sevabını Allah'dan bekleyerek teravih namazı kılarsa onun geçmiş günahları bağışlanır" buyrulmuştur.

2016 Ramazan ayı teravih namazı ve sahur vakitlerini oturduğunuz ile göre aşağıdaki takvimimizden takip edebilirsiniz:

https://imsak.ezan.net

https://imsak.ezan.net/istanbul-imsak-saati.html

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..