Kabir ziyaretlerinde ne okunur?

Vefat eden yakınlarımızı ziyaret etmek için kabirlerine gittiğimizde ne okumamız gerekiyor.Sadece Fatiha okumak yeterlimi yoksa illa yasin okumamız gerekirmi?bilmeyenler ne okuyabilir?

Erkek ve kadın müslümanlar için kabirleri ziyaret etmek mendüptür.Kabristana girince evvela yatanlara selam verilir.Zira kabir ehli bir rivayete göre yanına gelenleri görür duyar ama cevap veremezler.

Ziyaret esnasında 1 Fatiha ve 11 İhlas-ı şerif okunur ve hediye edilir.Bununla birlikte Yasin-i şerif ve Elhakümüttekasür sürelerini de okumak müstehaptır.Daha fazla okumak isteyenler için sınır yoktur,istenildiği kadar Kur'an-ı Kerim ve dua'lar okunabilir.
Kur'an-ı Kerim bilmeyenler bildikleri dua'ları okuyup onların sevabını hediye ederler.

Kabir ziyaretinde okunan sure ve ayetler ölüler duysun işitsin haberleri olsun diye okunmaz. Zaten biz onlara işittirelim diye okunmalı şeklinde birşeyi asla demiyoruz.

Burada kurandan ayet ve sureler okurken kazanılan sevaplar o kabristanda yatan ölü ya da ölülerin ruhuna hediye edilir.

Hadis-i Şerif: Bu Kur’an-ı öğreniniz. Şüphe yok ki O’nu okumakla her harfine bedel on sevapla mükafatlandırılırsınız.



Kabir ziyareti, Kabristanda ne okunur, kabristanda hangi dua okunur, kabir ziyaretinde ne okunur,

Yorumlar (2)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

  • bilgi  - CVP:Cvp: Kabir ziyaretlerinde ne okunur?
    Yukarıda tavsiye edilen kurandan ayetler ölüler duysun işitsin diye okunmaz. Bu sureler okunduğunda kazanılan sevaptan ölenlerin ruhlarına hediye edilmek üzere okunur.
  • ercan  - Cvp: Kabir ziyaretlerinde ne okunur?
    Ölüler işitmez diye Kur'an ayetleri var bunları böyle nasıl yazıyorsunuz? Kur'an-ı Kerimin iniş amacının ne olduğunun farkındamısınız. Kur'an-ı hayat Kitabı olarak kabul etmeyen kimsenin imanından şüphe edilir. Kur'an-a göremi Rivayetlere göremi fetva veriyorsunuz?


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..