kadin esinin rizasi olmaksizin ilim meclislerine gidebilir mi?

esim disari yalniz cikmama razi gelmiyr. 4yillik evliyim sozundn cikmamaya gayret ediyortm manevi yonden eksiklerimi tamamlamak uzere derslere katlmak istiyorum. esimin rizasi mi ALLAHin rizasi mi diye dusunuyrm.sonucta ilim ogrenmek farz

Eğer erkek kadının mehri muaccelini vermemiş ise kadın eşinden izinsiz dışarı çıkabilir.Ama erkek mehri muaccelini vermiş ise kadın eşinden izinsiz dışarı çıkamaz.
Kadın dini bilgisini artırmak için ilim meclisine gitmek istediğinde kocası izin vermez ise gidemez.Ancak Kadının öğrenmesi lazım bir meselesi olur,kocası bilmez başkasınada sorup öğrenmezse,o zaman izinsiz çıkıp o meseleyi öğrenir.Eğer kocası o meseleyi bilir veya bir başkasından öğrenip hanımına anlatırsa,o zaman izinsiz dışarı çıkamaz.

Eğer kadın öğrenmesi lazım olan bir meselesi olmaz da abdest,namaz ve sair gibi dini bilgisini artırmak için ilim meclisine gitmek isterse;bu durumda kocası dini bilgileri ezberleyip hanımına öğretebilirse hanımının dışarı çıkmasına mani olabilir.Ama erkek buna muktedir değilse evla olan bazı zamanlar izin vermesidir.Eğer izin vermezse kadının öğrenmesi lazım olan bir meselesi olmadıkça izinsiz dışarı çıkması caiz olmaz.

Kadının eşinden habersiz dışarı çıkması, kadının izinsiz evden çıkması, Kocasından izinsiz dışarı çıkmak, kadının eşinden izinsiz ilim meclisine gitmesi,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..