Nafile namaz adamanın bir sakımcası varmıdır?

s.a. Ben eğer Allah(cc) takdir edip bir çocuğum olursa şu kadar rekat namaz kılacağım ve kurban keseceğim diye niyet etmiştim.Allah'ın izniyle bir çocuğum oldu.Allah(cc) çocuk sahibi olmak isteyenlere de nasip etsin inş.Hocam ben şimdi kılmaya çalışıyorum fakat uzun süreceğe benziyor.Benim sorum şu İslamda bu şekilde niyetin gerçekleşmesi durumunda nafile namaz kılınır mı? ve nasıl niyet etmem gerekir? selam ve dua ile...

A.S...
Allah mübarek etsin..Adak adamak bir nevi Cenabı Hak ile ahitleşmek,"Şu işim olursa bunları yaparım "diye vaat etmektir.Meydana gelmesini aceleleştirmek için istenen hayırlı bir mesele hakkında kurban,oruç,ve nafile namaz v.b.gibi ibadet adamakta bir sakınca yoktur.

Ancak istenen husus meydana geldikten sonra adak yapılan şeyi vakit kaybetmeden yerine getirmek o kimse üzerine vacip olur.Adak yapılan şey,her ne olursa olsun yerine getirilmeden o kimse vefat edecek olursa Cenabı Hakkın huzuruna borçlu olarak gider.

En güzeli adak yapmadan o işin meydana gelmesi için eğer imkan el veriyorsa kurban kesmek veya nafile namaz kılmak istenen işin daha çabuk meydana gelmesine vesile olur.Adağın ne kadar süreceği önemli değil önemli olan adak yapılırken kişi nasıl manevi bir hava içinde arzu ve iştiyakla adadı ise,yerine getirirkende aynı arzu ve iştiyak içinde olmalıdır.

Adanan nafile namaza'da "niyet ettim rızai şerifin için adamış olduğum nafile namazı kılmaya" diye niyet etmek yeterlidir.

Adak, Adak adamak, namaz adamak, kurban adamak, adağın yerine getirilmesi, Adak yapmanın sakıncası varmıdır,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..