Receb'i Şerif'in ilk gecesinde yapılacak ibadetler......

Recebi şerif ayının ilk gecesi kılınacak namaz veya bir ibadet varmıdır?

Bu ayın ilk gecesi bir tesbih namazı veya Receb'i şerif'in ilk on'u zarfında bir defaya mahsus olmak üzere kılınan on rek'at namaz da kılınabilir.Bu namaz iki rekatte bir selam vererek on rek'at kılınır.Her Rek'atte 1 Fatiha,1 Kul Ya Eyyühel Kafirun,3 İhlası şerif okunur.Bu namaz Selmani Farisi hazretlerinden rivayet edilmiştir.
Receb'i şerif ayının ilk gecesi bir kandil gecesine denktir.Zira Rasülüllah efendimiz ;
"Gecelerin en büyüğü dört gecedir:Receb'in ilk gecesi,Şaban'ın yarı(Beraat gecesi)gecesi,Ramazan bayramı gecesi,Kurban bayramı gecesi"dir.buyurmuşlardır.

Bunun içindir ki bu geceden gafil olmamalı tevbe,istiğfar etmeli ,bu ay Allahın ayı olduğu için ihlas süresini çokça okumalıdır.

Ayrıca Recep ayının 1'inci günü oruç tutanlara 3 senelik,2'inci günü oruç tutanlara 2 senelik,3'üncü oruç tutanlara ise,1 senelik oruç sevabı verilir.Bu ,Hadisi şerif ile sabittir.Üç günden sonra her gününe birer ay oruç sevabı verilir.
Bu ay Cenabı Hakka mahsus bir ay olduğu için yalnız zatı İlahi'yi bildiren İhlas süresi'ni çok okumak lazımdır.Bilhassa bu ay'a hürmet olarak,ayrıca günde 11 def'a İhlas'ı şerif okumalı,tevhit,istiğfar ve salevat'ı şerifeyi ihmal etmemelidir.

Recebi şerif ayı, Receb'in ilk gecesi, receb'in ilk gecesi hangi ibadet yapılır, Recep ayında ibadet, receb ayında kılınacak namaz,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..