Bir yudum emzirmekle süt anne olunur mu?

mrb bir arkadaşımın bebeği, bebeğimi emzirken kazayla benim göğsumu tuttu.o anda bendebaşka bir şeyle ilgilendiğim için onun kendi bebeğim olmadıını anlayamdım çok kısa sure emip emmediğinden emin olamdım bır muddet geçti ve farkettim. bu bebekğin süt annesi mi oldum.çok ilginç bir durum ama bu durum benim bir sürelik gafletim ve Allahın hıkmetıyle oldu. bebeğin ağzında göğsüm 10 sanıye veya daha fazla durmuş olabilir. tam farkında değilim emdimi emmedımı hanifi meshebine göre değerlendiirmisniz.

Bir kadın herhangi bir çocuğu emzirdiği zaman,eğer çocuk daha süt emme çağında ise,çocuğun emdiği süt ister az ister çok olsun emmekle çocuk kadının süt çocuğu olur.

İmamı Şafii:Emzirme beş defa'dan az olursa onunla çocuk, kadının süt çocuğu olmaz demiştir.
Ancak İmamı Azam ise;
"Sizi emziren analarınız da size haram kılındı"Ayeti celilesi ile,"Soydan dolayı haram olanlar süt emmeden dolayı da haram olurlar" Hadisi şerif'ini delil göstermişlerdir.
Az veya çok sütün çocuğun midesine ulaşması yeterlidir.

Emzirme ile evlenmenin haram olabilmesi için,çocuğun emzirme çağında iken emzirilmiş olması gerekir.
Emzirme çağı ise;İmamı Ebu Hanifeye göre 30 ay '(iki buçuk sene)dır.İmamı Şafii ise iki yıldır demişlerdir.

Emzirme çağı geçtikten sonra vaki olan emzirme ile evlenme haram olmaz.Zira Peygamber Efendimiz(s.a.v.) Efendimiz ;"Çocuk sütten kesildikten sonra emzirme yoktur"buyurmuştur.

Eğer emzirdiğiniz çocuk emme çağında ise yani 30 ayını dolurmamış ise,o çocuk sizin süt çocuğunuz olur.Ancak emzirme dönemi bitti ise yani 30 ayını geçmiş ise,süt anne olma durumunuz yoktur.

Süt annelik, süt kardeş, Bir yudum emzirmek sütanne yaparmı, süt annelikte emzirme müddeti ne kadardır, emme dönemi biten çocuğu emzirmekle haramlık olurmu,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..