Ticaret'te yemin etmek,yalan söylemek...

selamünaleyküm..ticaretle uğraşan biriyim..ve namazımı kılıyorum elimden geldiği kadar..ama .ister istemez müşteriyle pazarlık yaparken ağzımızdan yalan ve yemin çıkıyor ..bunun güna nekadardır ve nasıl yapabilirim

Bir müslümanın sadece namaz kılmakla değil,haliyle hareketi ile,konuşması ile islama yaraşır bir şekilde yaşaması gerekir.Bir müslümana yalan söylemek heleki bunu adet haline getirmek yakışmaz.Zira her ne sebeble söylenirse söylensin "yalan"söylemek imanı zayıflatır ve kişinin imansız gitmesine sebeb olur.Yalan söylemek ve sürekli yemin etmek göze küçük günahlar gibi görünse de,sürekli yapılan küçük günahlar da büyük günahlar haline gelir..

Yemin etme hususuna gelince;Rasülüllah Efendimiz(s.a.v.)"Üç şeyin ciddileri de ciddidir.,şakaları da ciddidir:Nikah,talak,ve yemin".buyurmuşlardır.

Yemin etmek yapılan işe Cenabı Hakkı (C.C)şahit tutmaktır.Olur olmaz herşeye yemin etmek Cenabı Hakk'ın ismini hafife almak ve saygısızlık yapmaktır.Üç çeşit yemin vardır; Yemin'i-gamus,yemin'i-münakide,yemin'i-lağv.
Bunların içerisinde en şiddetisi, "Yemin'i-gamus'tur.Yemin'i-gamus,geçmiş olan bir şey hakkında bile bile yemin etmektir.Bu yeminin sahibi çok büyük bir günah işlemiş olur.Zira Peygamber Efendimiz(s.a.v.);"Kim yalan yere yemin ederse,Allah onu Cehenneme sokar".buyurmuştur.

Ve bu yeminin Pişmanlık duyarak Allahtan mağfiret dilemekten başka keffareti de yoktur.
Size tavsiyem ancak,bu alışkanlığı biran evvel bırakmanız ve şimdiye kadar söyledikleriniz ve yaptıkların için de tevbe ve istiğfar etmeniz olur.

yemin etmek, Yalan söylemek, yalan konuşmak, ticarette yalan söylemek, alış verişte yemin etmek, Yalan yere yemin etmenin günahı nedir, çok yeminin günahı nedir, ticarete yalan karıştırmak, ticarette yemin etmek caizmi,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..