Bu gece'ki "Regaip" kandilinde yapılacak ibdetler...

Merhaba öncelikle Regaib kandilinizi tebrik ederim.Ben bu gece yapılacak ibadetleri ve kılınacak kandil namazını öğrenmek istiyorum..

Recebi şerifin ilk cuma gecesi yani bu gece "Regaip kandili"dir. Bu geceyi oruçlu olarak karşılamak gerekir.Bu gece Akşam ile yatsı arasında 12 rekat hacet namazı kılınır.İki rek'atte bir selam vererek kılınan bu namazda,Fatiha'dan sonra her rek'atte 3 İnna enzelnahü....ile 12 ihlası şerif (gulhüvellahü ehad) okunur.

Hacet namazına şu şekilde niyyet edilir:"Ya Rabbi, beni,Peygamber efendimiz hürmetine feyzi ilahine,afv'ı ilahine,rıza'i ilahine nail eyle.Abid kulların arasına kaydeyle.Dünya ve Ahiret sıkıntılarından halas eyle"

Nmamazdan sonra,7 Salatı-Ümmiye okunup secdeye varılır.Salatı-Ümmiye şudur: "Allahümme salli ala seyyidina muhammedini'nebiyyi'l-Ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim".

secde'de 70 def'a "Subbuhun gkuddüsün Rabbüna ve Rabbül-melaiketi ver-ruh" okunur.Secdeden kalkıp Peygamber (s.a.v.)Efendimizin Hz. Aişe Validemize öğrettiği "Rabbiğfir verham ve tecavez amma ta'lem İnneke ente'l-e'azzül-ekrem" okunur.
Tekrar secdeye varıp "Subbuhun kuddüsün Rabbüna ve Rabbül melaiketi verruh" okunur.

Daha sonra secde'den kalkıp dua edilir.Dua ederken şu şekilde iltica edilmelidir; "Allahümme barik lena Recebe ve Şaban'e ve belliğna Ramazan".

Kandil namazı nasıl kılınır, regaip kandilinde kılınacak namaz, kandil namazında ne okunur? Regaip namazına nasıl niyyet edilir, kandil namazından sonra ne okunur,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..