Receb ayının ilk on gününde kılınacak namaz...

Receb ayında mümin ile münafığı ayırt ettiği rivayet edilen 30 rek'at namaz nasıl kılınıyor.. Namazdan sonra ne okunacak?Bu namazın hepsini bir günde kılsak olurmu?

Receb ayının 1'i ile 10'u arasında, 11'i ile 20'si arasında,21'i ile 30'u arasında olmak üzere sadece birer def'a kılınacak onar rek'at hacet namazı vardır.Bunların her üçününde kıınış şekli aynıdır.Yalnızca namazların sonlarında okunacak dua'larda farklılık vardır.

Bu namaz mü'min ile münafığı ayırır.Kalbinde nifak hastalığı olanların bu namazı kılamayacağı(nasip olmayacağı)rivayet edilmiştir.Bu 30 rek'at namazı kılanlar hidayete ererler.Bu namaz Peygamber (s.a.v.)Efendimizin berberi Selman-ı pak hz.leri tarafından rivayet edilmiştir.

Bu namazlar akşam namazının peşine de kılınabilir,yatsı namazının peşine de kılınabilir.Fakat pazartesi ve cuma gecelerinde ve bilhassa teheccüd vaktinde kılınması daha faziletlidir.
Bu namazın kılınışı:Hacet namazına şu niyetle başlanır.
"Ya Rabbi teşrifleri ile dünyayı nura gark ettiğin Efendimiz hürmetine, sevgili ayın Recebi şerif hürmetine beni feyz'i ilahine,afv'ı ilahine,rıza-i ilahine nail eyle.Abid,(ibadet eden) zahid (takva sahibi)kulların arasına kayd eyle.Dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyle.Rıza-i şerifin için Allahu-Ekber....

Her rek'atte bir "fatiha" üç "kulya Eyyühel Kafiruun",üç "ihlası" şerif (kulhü vellahü) okuyup iki rek'atte bir selam verilir.Beş selam ile namaz biter.
Böylece on rek'at tamalanır.İlk on gün içinde kılınan namazdan sonra onbir def'a "La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh.Lehül mülkü ve lehül-Hamdü yuhyii ve yümiit.Ve hüve ala külli şeyin kadiir...Okunur ve dua edilir.
Bu namazı ilk onunda kılamayanlar receb'i şerifin diğer günlerinde de kılabilir.30 Rekat'ın hepsi birden de kılınabilir.Ancak ayrı ayrı kılmak daha faziletlidir.Böylece Receb'i şerif'in bütün geceleri bu namaz sebebiyle ibadetle geçirilmiş ve her gecesinden istifade edilmiş olur.Şimdiden Allah kabul eylesin...

receb ayında kılınacak namaz, recebin ilk onunda kılınacak namaz, receb ayında kılınması tavsiye edilen 30 rek'at namaz, recebin ilk onundaki namazın kılınışı,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..