Vakit namazlarını kıldıktan sonra hangi dua'lar okunur?

Selamün Aleyküm.Namazlardan sonra hangi duaları okumamız gerekmektedir.Özel bir dua varmı yoksa sadece tesbihatta okuduğumuz dua yeterlimidir?

Aleyküm selam..Vakit namazlarını kıldıktan sonra şu şekilde dua edimesi tavsiye edilir;Bir def'a tesbih duası(Subhanellahi vel-Hamdü lillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber vela havle vela guvvete illa billahil aliyyil-azıım okunur.Sonra 33 def'a "Subhanellah, 33 def'a "elhamdülillah" 33 def'a da "Allahü ekber" denilir.

Daha sonra,"Kul e'uzü biRabbil-felak" Kul e'uzü biRabbin-nas" ve "Ayetül-Kürsi" (Allahü la ilahe illahü)okunur.1 Fatiha'i şerife(Elham) üç ihlas(kulhü vellahü)şerif ve bir salevatı şerife okuyup Eller kaldırılarak dua edilir.Bunların hep

Ayrıca sabah namazından sonra "Yasini Şerif" öğlen namazından sonra "Amenerrasülü" ikindi namazından sonra,"Nebe'e(amme)"süresi,akşam namazından sonra,"haşr(hüvellahüllezi)süresini ve yatsı namazından sonra da "Mülk(tebareke)" süresini okumakta çok faziletlidir.

Namazdan sonra okunacak dualar, namazdan sonra ne okunur, namazlardan sonra hangi tesbih okunur, Namazdan sonra hangi dualar okunur,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..