selavatı şerife okumanın önemi ve fazileti....

Peygamber efendimize s.a.v. selavat getirmenin bize ne gibi faydaları vardır?

Resulullah efendimize s.a.v. selavat okumaktan maksat ,Allahın emrine uymak ve peygamber efendimizin s.a.v.üzerimizdeki hakkını ödemektir.

Selavat:Allahtan rahmet ,meleklerden istiğfar,müminlerden dua demektir.selavatın en kısa olanı allahümme salli ala muhammedin ve ala ali muhammettir ki:ey allahım Muhammet aleyhisselamı dünyada şerefli ,namını yüce ve meşhur,güzel dinini devamlı kıl,ahirette sevaplarını sonsuz,kendsini her taifeye şefaatçi,cennette yüksek vesile makamına;makamı mahmuda kavuşturmakla onu veşanını yücelt.

Hadisi şerifte:Başka hiç bir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde üç sınıf insan,arşın gölgesi altında gölgelenirler.onlar;ümmetimi sıkıntıdan kurtaran,sünnetleri ihya eden ve bana çok selavat getirenlerdir.

Baika bir hadisi şerifte:Cuma günü ve cuma gecesi 100 defa selavat getirirse Allahü teala onun 100 ihtiyacını giderir.Onların yetmişi ahirete otuzu da dünyaya aittir.Sonra allahü teala bir melek vazifelendirir de size hediyelerin arz olunduğu gibi o selavatı bana arz eder.Muhakkak ben (selavat okuyanları)hayatımda bildiğim gibi vefatımdan sonrada bilirim

selavat nedir, selavat okumanın fazileti,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..