Beraat gecesi namazını tamamlayamayan ...

selamün aleyküm ben beraat gecesi çalışıyordu gece 2 de bu namazı kılmaya başladım ama sabah namazının vakti girene kadar namazı tamamlayamadım 100 rekatlık namzın 50 rekatını kılabildim kıldığım namaz kabul olmuşmudur? şimdiden teşekkür ederim

Öncelikle Allah kabul etsin..Bu namaz, farz namazlar gibi 3 rekat veya 4 rekat gibi belli bir rekat sayısı ile kayıtlı olmayan nafile namazdır.Nafile namazın en azı 2 rekattır, sonu için ise bir sınır ve kayıt yoktur.

Önemli olan bu geceyi güneş doğana kadar ibadetle geçirmek ve gecenin füyuzatından istifade etmektir ki,zaten bu vakti namaz ile geçirerek bu sünneti yerine getirmişsiniz.

Ayrıca Kul bir ibadet veya hayır yapmaya niyet ettiği vakit,Cenab-ı Hak hemen o kimeye daha o işi yapmadan, niyet ettiği ibdetin sevabını yapmış gibi amel defterine yazdırır.Velevki o kimse o ibadeti veya o hayrı işlemeye vakit ve imkan bulamasın.İşlenen amellerde önemli olan niyetin samimi olmasıdır.

Aynı şekilde kulu, bir günah işlediği zaman Cenabı Hak o günahı amel defterine hemen yazdırmayıp,acaba yaptığı hatanın farkına varıpta tövbe edermi diye kiramen katibn meleklerini altı saat bekletir ve o eğer tevbe etmezse o zaman amel defterine yazdırır.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..