Fecr-i kazib nedir?

Fecri kazib ne demektir?fecri kazib hangi vakittir?Fecri kazib'de sabah namazı kılınır mı?

Fecr-i Kazib:Kelime anlamı yalancı fecir yani gökyüzünün aydınlanması demektir.sabah namazı vaktinden önce,gökyüzünde iki tarafı karanlık uzunlamasına bir hat şeklinde beliren bir beyazlktan ibaret olup,az sonra kaybolur ve karanlık olur. Bundan sonra Fecr-i sadık(sabah namazının vakti meydana gelir.

Fecri kazib vaktinde sabah namazı kılınmaz.Bu vakitte sabah namazının girip girmediği,ve oruç vakti imsak'ın bitip bitmediği tam olarak hesaplanamadığı için bu vakitte temkin olarak namaz kılınmadığı gibi,temkin ve ihtiyat olarak sahur da yapılmaz.

Özellikle tutulacak orucun şüpheye girmemesi için evlerde kullanılan takvimlerde temkin vaktini uygulayan takvimler kullanımalıdır.

Temkin,astrolojik olarak hesaplanan vakitlerin fıkhi ölçülere uygun hale gelmesidir.Temkin sadece ihtiyat için yapılmış bir düzeltme değil,fıkhi olarak yapılması zaruri olan bir düzeltmedir.

Fecr-i kazib nedir, Fecri kazib hangi vakittir, fecri kazibde namaz kılınırmı, fecirde sabah namazı kılınır mı, temkin nedir, temkin şartmıdır,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..