Teravih namazını kılmak farzmı dır?

Teravih namazı farzmıdır? Yoksa sünnet midir?Ashab teravihi nasıl kılmışlardır.ç

Teravih namazı farz bir namaz değildir.Teravih namazı kılmak kadın olsun erkek olsun her Müslüman'a sünneti müekkede'dir.Peygamber Efendimiz bu namazı çoğu kere kılmış pek az terk etmiştir.

Ramazanı şerifte teravih namazı kılmak Allahın rızasına yaklaşma yollarının en büyüklerindendir.

Ebu Hureyre (r.a.)'dan.Kim (Allah'ın vaat ettiği sevaba)inanarak ve (Alahın rızasını) isteyerek ramazanda kaim olursa;(teravih kılarsa) geçmiş günahları bağışlanır.(Ramizul-ehadis).

Peygamber Efendimiz,mescidin bir kenerında kadir gecesini ihya etmek için kendisine bir odacık yapmışlardı.Bir gece oradan çıkıp,mescidde itikaf yapan müminlerle imam olarak teravih namazını imam olarak cemaatle eda ettiler.
Bunu duyan bazı ashab ertesi gece evlerine gitmediler.Efendimiz onlara imam olup teravihi kıldırdılar. üçüncü gecesıdan sonra kimse eve gitmediler.Peygamberimizi beklediler.Peygamberimiz çıkmadılar.Gecenin üçte ikisi geçince,bazıları Peygamberimizi uyudu zannedip odacığın önünde öksürdüler.
Efendimiz uyumamışlardı.Hücreden çıkıp:"Bugün size teravih kıldırmayacağım,çünkü farz olmasından korkuyorum" buyurdular.ashab-ı Kiram dağılıp evlerinde tek başına kıldılar.Hazrei Ebu bekir devrinde de böyle devam etti.

Teravih namazı kılmak farzmı dır, teravih kılmak farzmıdır,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..