Ramazan ayının ilk gecesi ibadetin ehemmiyeti...

Ramazanı şerifin ilk gecesini ibadetle geçirmenin mükafatı nedir? Ramazanın ayının ilk gecesinde ibadet etmek gerekir mi,

Ramazanı Şerifin ilk gecesi öyle bir gecedir ki,Allahü Teala Ramazan-ı şerifin ilk gecesinin sabahı geceyi ibadetle geçirenlerden bağışlanmamış hiç kimse bırakmaz.

İbni Abbas'(r.a.)dan rivayet edilen Hadis'i şerif'de:Ramazan-ı şerif ayının ilk gecesi,Arşın altından bir rüzgar eser.Ona:"Mesire" denilir.Cennet ağaçlarının yaprakları ve kapılarının halkaları hareket eder.

İşitenlerin kendisinden daha güzelini işitmediği bir ses duyulur.Huriler cennetin şerefeleri üzerine çıkıp: "Allah-ü Teala'dan bizi isteyen yokmu? Bizi ona versin."Derler.Sonra "Ya Rıdvan!(cennetin bekçisi) Bu gece hangi gecedir?" diye sorarlar.Rıdvan:"Ey Huriler!Bu gece Ramazan-ı Şerif'in ilk gecesidir."Der.

Ramazan-ı şerifin ilk gecesi kılınacak namazı ve teravih namazını kılarak bu geceyi ihya etmiş ve bu vaadedilen bu mükafata ererler.

Ramazan-ı şerifin ilk gecesi, ramazanın ilk gecesi semavatın durumu, ramazanın ilk gecesi ibdet, ramazanın ilk gecesi arşın altından esen rüzgar,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..