Oruçlunun ağız kokusu nasıl misk kokusu olur?

Oruç tutanların ağız kokusu nasıl misk olur?yani bu kokuyu biz duyabilirmiyiz?alık kokan bir ağızdan nasıl mis kokusu çıkar ?açıklarmısınız..

Ağız kokusu insanlar nazarında hoşlanılmayan bir şey olsa da itaatten kaynaklandığı için:Allah katında misk kokusundan daha makbuldür.Hatta normalde ağız kokusunu misvakla temizlemek lazım iken,İmamı Şafii Hazretleri oruçlunun ağız kokusunun devamını mübah görmüşlerdir.

"Oruçlular kabirlerinden ağız kokuları miskten daha güzel koktuğu halde çıkarlar ve bu kokuları ile tanınırlar"Hadisi şerifindeki

Oruçlunun "ağız kokusu": Allah'a itaatin ve onun rızasını taleb etmenin bir eseri olduğundan ahirette misk kokusundan daha güzel kokacak ve oruç ehli,insanlar arasında bununla meşhur olacaktır.Oruç,kul le Rabbi arasında gizli olduğundan ahirette açığa çıkacaktır.

Zira Hadisi şerifte:
"Nefsim kudretinde bulunan allaha yemin ederim ki,oruçlunun ağız kokusu,Allah katında misk'ten daha güzeldir(Hz.Allah oruçlu için ):"Kulum yemesini,içmesini ve şehvetini benim rızam için terk etti" buyurur,ve Meleklerine onun ile iftihar eder.buyrulmuştur.


"."

Oruçlunun ağız kokusu, oruçlunun ağzının mis kokması, oruçlunun ağzı nasıl kokar, oruç tutanın ağzının misk kokmasının sebebi nedir,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..