Oruç tutmakta zorlanıyorum...

meslegım soforluk ve sureklı yoldayım oruclu ıken cok zorlanıyorum ne yapmam gerekır?

Şoförlük yapmak seferi(evinden 90km uzaklıktaki mesafeye gitmek) olmadığınız müddetçe oruç tutmamak için mazeret değildir.Ramazan ayında özürsüz(hastalık ve seferi olmadan) orucu terk etmek büyük günahtır,ve bu kimselerin bu sebeble azap olunacağına dair bir çok hadis mevcuttur.

Bir ibadet kul için ne kadar meşakkatli olursa,onun karşılığı da o kadar fazla olur.Oruç sabır ve tahammül demektir.Zorlanıldığı zaman "Allahım u orucu tutmakta zorlanıyorum ama,sırf senin için,senin rızan için sabrediyorum "diyerek devam edilmelidir.

Nasılki,şöförlük zor bir meslek olduğu halde, evimize rızık götürmek çoluk çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak için sabrediyor ve çalışıyorsak,bu meslek çok zor yapamıyorum zorlanıyorum diye bırakmayı düşünmüyorsak,bu zorlu ibadette de aynı sabır ve tahammülü göstermeliyiz ki karşılığını alalım.

Sahurda suyu bol içmeğe çalışarak,hararet yapıcı gıdalardan uzak durarak,sahuru son vaktinde yaparak velhasıl kendinizce bir takım tedbirler alarak oruç tutmanızı kolaylaştırabilirsiniz.Size tavsiyem ancak bu olur


Oruçta zorlanan kimse, şöförün orucu,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..