Tansiyon, kalp ve şeker hastaları oruç tutabilir mi?

TANSİYON KALP VE ŞEKER HASTALIKLARINDAN DOLAYI İLAÇ KULANAN HASTAYA DOKTOR ORUÇ TUTAMAZSIN DEMİŞ.ÖLEN KOCASININ EMEKLİ MAAŞINI ALIYOR. EVLENMEMİŞ ÇOCUKLARI VAR.MADDİ DURUMU İYİ DEĞİL. BU DURUMDAKİ HASTA BORCUNDAN NASIL KURTULUR

Hastalıktan dolayı oruç tutmayanlar orucun bedeli olarak fidye vermekle yükümlüdür.Hasta olmak ve ilaç kullanmak oruç tutmamak için bir özür değildir.Özür olan hastalığın orç tutacak kimseye verdiği zorluk ve meşakkattir.Doktorun sen oruç tutamazsın demesi de mazeret olmamalıdır.

Ancak bu durumda hasta olan kimse kendini iyice bir tartmalıdır.Eğer ramazanda günler uzun olduğu için oruç tutamıyorsa ,kış gibi günlerin kısa olduğu vakitte oruçlarını kaza edebilir.Ayrıca günde birden fazla ilaç alması gerektiği için oruç tutmuyorsa yine uzun olan kış gecelerine ilaç saatini yayarak ilçlarını içebilir ve kendni zorlamadan ara ara oruçlarını tutarak kaza edebilir.

Ancak buna rağmen oruç tutamayacak durumda ise,o zaman oruca bedel fidye vermesi icap eder.fidye ise her bir gün için bir fitre parası kadardır.Nasılki orucu kaza ederken peşpeşe tutmak şart değilse,maddi imkan sıkıntısından fidye miktarının hepsini birden veremeyen kimse,bunu aylara bölerek her ay üç yada dört günün fidyesini ödese bir sene içinde fidyenin tamamını ödemeye muktedir olabilir.

Kişi bütün imkanlarını kullandığı halde hala oruç borçlarını ödeyemiyorsa Allahtan affını istesin....

Tansiyon hastası oruç tutabilir mi, tansiyon ve kalp hastası fidye verebilir mi, hasta olup fidye veremeyen kişi ne yapar,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..