Orucu bozulan kimse yemek yiyebilir mi?

Oruçluyken herhangi bir sebeble orucu bozulan kimse iftardan önce yiyip içebilir mi?orucu bozulan kimsenin yemesi içmesi caiz mi?Niyet ettikten sonra orucu bozulan kimse iftardan önce yemeğe başlayabilir mi?

Oruç hatırında iken kaza ile orucu bozulan kimsenin,günün geri kalanında imsak etmesi yani yemeden içmeden o günkü orucunu iftara kadar devam etmesi vaciptir.

Örneğin Bir kimse abdest alırken veya gusül abdesti alırken ağza su verdiği esnada oruç hatırında iken boğaza su kaçırması orucunu bozar.Bu kimsenin nasıl olsa orucum bozuldu diyerek yemesi içmesi caiz olmayıp,iftar vaktine kadar imsak etmesi vaciptir.Bozulan orucunu da bir gün olarak kaza etmesi farzdır.

Ancak niyet edip oruca başladıktan sonra hastalanarak (tansiyon veya şeker düşmesi gibi)orucunu bozmak durumunda kalan kişiye iftardan önce yemesi içmesi mubah olur.Bu durumda zaruret olduğu içinde keffaret gerektirmez.Sadece kaza edilir.

Orucu bozulan kimsenin yemesi caizmi, oruç bozulduktan sonra yiyip içmek caiz mi, orucu bozulan kimse iftar edebilir mi,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..