Altının zekatı nasıl hesaplanır?

225 gr düğünde takılan bileziklerimiz var.geçen yıl 100 gr mihir eşimin ve 125 gr benim diyerek ve 125 gr dan da bazı borçlarımızı düşünce zekat düşmediğini düşünerek yalnızca 100 gr lık eşimin mihri için zekat verdik.sizce bu yaptığımız doğru mu yoksa hepsine mi vermek gerekli?

Elde bulunan nisap miktarı(asli ihtiyaçlardan fazla olan,ticaret malı,para,gümüş ve altın hepsi bir araya toplanır.içlerinden borç miktarı düşülür.Geri kalan kısmı hala nisaba eşit ise o zaman kırkta bir zekatı verilir.

Ancak burada dikkat edilecek husus,eldeki altın veya parayı bölmeden hepsini toplayarak borçla karşılaştırılır.Yekünden düşülür.Hatta eldeki bileziklerle beraber altın olan ne varsa,kap kacak,takı,yüzük,kolye,saat vesair gibi,süs veya takı olarak kullanılsa bile altın bilezik üzerine ilave edilerek hepsi beraber toplanır.hesaplanır.Borç çıkarılıp zekatı verilir.

Bunun haricinde kenarda kıyıda tutulan para varsa,oda üzerine ilave edilir.Bunların tamamı üzerinden hesap yapılarak önce borç düşer,geri kalanıda 80 gr altın değerine ulaşırsa,zekatı verilir.

altının zekatı nasıl verilir, mehir olan altınlar diğerlerinden ayrılarak mı zekat verilir, mihir olan altınlar zekata tabi midir?,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..