Şevval orucunun önemi ve fazileti....

Şevval ayında oruç tutmanın fazileti nedir?Şevval ayında tutlan orucun sevabı ne kadardır?Altı oruçların fazileti nedir?

Şevval ayı hac aylarının ilki olup,Ramazan bayramının birinci günü başlar.Bu ayda nafile olarak tutulacak altı gün oruç vardır.Bu orucu tutanların senenin tamamını oruçlu geçirmiş olacağına dair Peygamberimiz müjde vermiştir.

Zira Ramazan ayında oruç tutan kimseye her gün için sevap katlandığından 30 gün oruç sevabı verilir ki,bu 300 yapar.Senede beş gün ;Ramazan bayramının 1.Kurban bayramının 1.2.3.4. günleri oruç tutmak haramdır.Bunun haricinde şevval ayında altı gün tutulan oruca da 10'ar günden altmış gün oruç sevabı verilir.Toplam 360 yapar.Beş gün zaten oruç tutulmadığı için senenin tamamı oruçlu geçirilmiş olur.



En´am süresinde Rabbimiz(Men caae bil-haseneti felehü asru emsalihhe)Buyurmasi ile bu fazileti bizlere ifade etmistir.
Rasülüllah efendimizde bir hadisi seriflerinde (Kim ramazan orucunu tutar ardindan sevval ayindan alti gün daha eklerse senenin tamamini oruclu gecirmis sayilir)Buyurmakla bu hakikati ifade etmistir .

Şevval oruçlarını ayın ortasında yani 122si ile 17'si arasında tutmak Eyyamı biyz olan günleri oruçla geçirmek olduğundan ayrıca faziletlidir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..