Küfür etmek ve kavga etmek orucu bozar mı?Kasten kadınlara bakmak orucu bozar mı?

Orucluyken kasten kadinlara bakarsan orucu bozarmi? Vve küfür ve kavga etmek (dövüsmek) orucu bozar mi? Cevap verirseniz sevinirim. Allah razi olsun.

Bir Müslümanın ister oruçlu olsun ister oruçlu olmasın Yabancı bir kıza veya kadına şehvetle bakması haramdır.Harama bakmak ise kalpte şehevi duyguları çoğaltır.Göz zinanın öncüsüdür.Rasülüllah Efendimiz (s.a.v.) Hz.Ali (r.a.)'a

"Bir defa (tesadüfen)haramı gördüğün zaman bir daha bakma!Zira birincisi af edilir.Ancak ikincisi aleyhinedir.(yazılır)Buyurmuştur.Zra birinci bakışta kişi elinde olmadan görür,ancak ikinci bakışı irade ve istekle olur ki, bu kişinin zararına

Başka bir hadisi şerif'de:"Kadınların mahrem yerlerine bakmak,İblis'in oklarından bir oktur.Kim gözlerini haramla doldurursa,Hazreti Allah kıyamet günü onun gözlerini ateşle doldurur." buyrulmuştur.

Bir hadisi şerifte de:"Şehvetle bakış İblisin zehirli oklarından bir oktur.Kim Allah korkusuyla onu terk ederse;Hazreti Allah ona, tadını kalbinde bulacağı bir iman ihsan eder.

Oruçlu iken harama bakmak ise orucun sevabını yok ettiği gibi kişiyi günahkar kılar.Zira oruç bütün azalar ile tutulur ki,gözün orucu :harama bakmaktan sakınmaktır.

Kavga etmek ve küfür bir Müslümana yakışan davranışlar değildir.Orucu bozmaz.Ancak Ramazan ayında yapılan ibadetlere nasıl on ila yediyüz katı arası mükafat veriliyorsa,küfür gibi,kavga gibi küçük görülen günahları işlemekle ramazan ayının hürmetini bozan kişiye de aynı derece de günah yazılır.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..