Şevval ile kaza orucuna nasıl niyetlenilir

Şevval orucu tutarken kaza orucuna niyet edilir mi?Hem şevval orucuna hemde kaza orucuna aynı anda niyet edilir mi?Şevvalde tutulan oruçlar kaza orucu yerine geçer mi?

Şevval ayı hac aylarının başlangıcıdır.Onun için bu ayda 6 gün oruç tutmak çok faziletlidir.Bu oruca niyet ederken "Niyet ettim Rıza-i şerifin için Şevval ayı orucuna"diye niyet edilir.Eğer bu ayda şevval orucu değilde Ramazan ayının kazası tutlacak ise "Niyet ettim Rıza-i şerifin için ramazan ayındaki kaza orucuma"diye niyet edilir.

Ancak aynı anda hem nafile oruca hemde kaza orucuna niyet edilmez.Eğer oruç tutacak kimsenin şevval orucu tutmadan sadece kaza orucu tutmaya gücü yetiyorsa o zaman kaza orucuna niyet eder ve "Niyet ettim rıza-i şerifin için şevval ayına hürmeten kaza orucuma"derse hem kaza borcunu ödemiş olur,hemde orucunu bu ayda tuttuğu içinde ayrıca bu ayın sevabındanda istifade etmiş olur.

Eğer niyet ederken şevval orucuna niyet edilmiş ise,bu oruçlar kaza orucu yerine geçmez.Kaza orucu diye belirtmek icap eder.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..