Meni bulaşan çamaşırla namaz kılınır mı?

İç çamaşırıma meni bulaşmış.Bunu namaz kıldıktan sonra fark ettim.İş yerinde çamaşır değiştirme veya yıkama imkanımda yok ne yapmalıyım?

İç çamaşırına veya elbisenin herhangi bir yerine meni bulaştığı zaman, eğer meni yaş ise, onu yı­kamak gerekir. Fakat, meni çamaşır üzerinde kurumuş ise, onu güzelce ovalamakla temizlemek caizdir.Meninin erkek veya kadın menisi olması arasında bir fark yoktur.

Ovaladıktan sonra, meninin izinin kalmış olması — temiz liğine — bir zarar vermez. Bu durum, yıkandıktan sonra meninin izinin kalması gibidir.

Temizlik hususundaki hüküm, temizliğin hasıl olduğuna kanaat edinceye kadar temizlemek ve necasetin çeşitine göre temizlik yapmaktır.Eğer çamaşırda necasetin (kuru olan meni)eseri görülüyorsa (yıkamakta zahmet olacağı düşünüldüğünden)ovalanarak temizlenir.Yaş ise ovalamak yetmek yıkamak vaciptir.

Çamaşırdaki meni temizleninceye kadar güzelce ovalandıktan sonra,bunun ile namaz kılabilirsiniz.Meniyi temizlemeden kıldığınız namazı da temizledikten sonra tekrar kılmanız gerekir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..