YASAK ve GÜNAH olan cinsel ilişkiler...

Eşlerin birbiri ile hangi durumda cinsel ilişkiye girmeleri yasaklanmıştır?Hangi ilişkiler haramdır?Karı koca arasında yasaklanmış olan birleşmeler ne zamandır?Hangi durumda erkeğin karısıyla ilişkisi haram olur?

Cenabı Hak erkeklere zaruri ihtiyaçlarını gidermek ve nefislerini teskin etmek için nikah yoluyla helal olan eşler vermiştir.Ancak bazı zamanlarda da helal olan eşlerle helal olan cinsel ilişkiyi yasaklamıştırki,bu zamanlar:Kadınların hayız (adet,regli,aybaşı)gördüğü dönemler,Nifas (Lohusalık) döneminde,yani doğumdan sonra kırk gün veya daha az,Oruçlu iken iftardan önce,İtikafta iken,ve hacda ihrama girdiğinde .Bu zamanlarda kadınlar ile cinsel ilişki v cinsi münasebet haram kılınmıştır.


ADET DÖNEMİ:

Adet (hayız,aybaşı,regli)gören kadının, göbeği ile diz kapağı arası kapalı olmak şartıyla kocası kendisinden çeşitli şekilde faydalanabilir. Bu caizdir.
Adetli(hayız,regli,aybaşı,özel gün) zamanda yapılan temaslardan ötürü doğacak çocukta cüzzam olur. Hayızlı bir kadının cinsi münasebeti eziyet verici olduğu için, haram kılınmıştır. Hanımın normal yolundan başka yollarında ise eziyet daimi bir şekilde mevcuttur. Binaenaleyh böyle bir yoldan münasebette bulunmak, hayızlı bir hanımla münasebette bulunmaktan daha şiddetli bir şekilde haramdır. Bununla, kadına arkadan temas kastedilmektedir.

Adet (aybaşı,regli,hayız)halinde, kadının kemer bağlama yerinden dizlerinin üstüne kadar uzanan bir örtü yani elbise uygundur. Böyle yap­mak edebdendir. Kişi hayızlı hanımıyla yemek yiyebilir. Onunla beraber aynı yatakta yatmak ve oynaşmakta kişi için, bir beis yoktur. Hayızlı olduğundan ötürü ondan cinsi birleşmesinden başka sakınması gerekmez.

Adetli(Hayızlı) kadınla cinsi temas ta bulunmakla, rahimde iltihap­lar olur. Bu, kısırlaşmaya kadar gider. Kadından erkeğe de geçerek, erkek de kısırlaşabilir. Kadındaki mikroplar, hayızlı birleşmelerde erkeğe daha kolay geçer.

NİFAS (LOHUSALIK)

Çocuk doğuran kadına Lohusa denir. Bunun dinde ismi "Nifas" dır. Lohusadan 40 güne kadar kan gelir. Hiç kan gelme­yen kadın olduğu gibi 40 günden önce kendisinden kan kesilen kadınlar da vardır Kan kesilmediği müddetçe 40 güne kadar onunla cinsı münasebet haramdır.


Hasan-ı Basri'den: Osman bin Ebi’l-As'ın karısı çocuk doğurmuştu. Aradan birkaç gün geçtikten sonra süslendi. Kocası ona: "Size dememiş miydim, Resulüllah (s.a.v.) bize lo­husa kadınlarımızdan 40 gün uzak kalmamızı emretmişti!" dedi.


Kanama 40 gün devam ederse, hayızlı kadına haram olan şeyler lohusa kadına da haram olur.


Kanama daha kısa sürede kesilirse kadın yıkanır ve sorum­luluklarını yerine getirir.


ORUÇLU OLMAK


Oruç, tan yeri ağardıktan güneş batıncaya kadar yemekten, içmekten ve cinsı ilişkide bulunmaktan uzak durmaktır. Bu ta­riften da anlaşıldığı gibi, oruç geceleri, ilişki serbesttir.


İlk zamanlarda Ramazan gecelerinde bu serbestlik yatsıya, veya uyuyuncaya kadar idi. Bu, müslümanlara zor gelince Cenab-ı Allah geceleri cinsel ilişkiyi serbest etti.


Ramazan gündüzlerinde, hastalık, sefer gibi mazeretleri olmayan bir kimsenin böyle bir harekette bulunması günahtır ve cezayı gerektirir.


Ebu Hureyre (r.a.)! buyuruyor ki: Resulüllah (s.a.v.)'e bir adam geldi, "mahvoldum, Ya Resulallah," dedi. O da: "Seni mahveden nedir?" diye sordu.


Adam; Ramazanda gündüz ailemle cinsı ilişkide bulundum, dedi,


Resulüllah; bir köle azad edebilir misin? dedi. Adam, hayır, diye cevapladı.


Resulüllah; arka arkaya iki ay oruç tutabilir misin? deyince yine,


Adam, hayır, cevabını verdi.


Resulüllah altmış fakiri doyurabilir misin? deyince yıne,


Adam, hayır, cevabını verdi. Resulüllah; öyleyse otur, dedi.


O sırada Peygamberimize bir zembil hurma getirdiler. Peygamberimiz, git, bunu sadaka olarak dağıt, buyurdu.


Adam, benden fakirine mi ya Resulallah? Medine'de benden daha fakiri yoktur, dedi.


Peygamberimiz, öyleyse git ailene yedir, buyurdu.


İTİKAFTA OLMAK


İtikaf, ibadet niyeti ile mescidde ikamete denir. İtikaf müd­detince gündüz ve gece cinsi ilişki yasaktır. Bakara süresi 187. ayette buyuruluyor ki:


"Mescidlerde itikafda bulunduğunuz zaman kadınlarınıza yaklaşmayın."


İHRAMLI OLMAK


Hacda, ihramlı olana bazı şeyler haramdır. Bunların birisi de cınsi münasebettir.







Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..