Alevi ve sünni evlenebilir mi?

sünni olan bir bayan alevi biriyle evlenebilir mi?

Sunni bir erkek alevi bir kız (eğer değiştirebilecek) alabilir. Güzel olan kendisi gibi sunni bir kız ile evlenmesidir.

Sunni bir kız-kadın ASLA bir alevi ile erkekle evlenemez. Evlenmesi de doğru değildir. Sadece alevi değil, şii, vahhabi, caferi, hadisleri inkar edenler ve müslüman olmayanlarla evlenemez..

* * *

Cahiliye devrinde babalar kızlarını diri diri gömüyorlardı. Bu devir de ise kızlarını diri diri toprağa gömmek, kızlarını islam ahlakı ile yaşamayan erkeklerle evlendirmeleridir.

* * *

Neden Alevi ile evlenmesi sakıncalıdır:

Müslüman olan bir hanım ancak Müslüman olan bir erkekle evlenebilir.Müslüman olmayan ile nikah kıyılsa dahi bu nikah fasid ve gayrı meşru olur.

Müslüman olmak için kişinin evvela 6 şeyi hem kalb ile hemde dil ile tasdik etmesi şarttır.Bu şartlar:Allaha inanmak,onun meleklerine inanmak,onun kitaplarına inanmak,Peygamberlerine inanmak,Ahiret gününe inanmak,kadere ve kazaya inanmak tüm bunların hepsini kabul ve tasdik etmek gerekir.Bir kimse bunlardan bazılarına inanıp kabul etse,ancak bazılarını veya birini inkar etse,inanmasa o kimse iman etmiş olmaz.İman olmayınca da Müslüman olmaz.Hal böyle olunca bir Müslümanla evlenmeside mümkün olmaz.Çünkü nikahı meşru kılan islamdır.İslam olmayınca da nikah kıyılsada geçerli olmaz.

* * *

Kuranı kerimden bir tek ayeti bile ya da kurandaki tek bir uygulamayı bile inkar eden kişi KAFİR olur.. Müslüman değildir. Alevilerin kuran inancı tartışmalıdır. Kuranda olan hükümleri inkar etmekte olduklarına şahit olmaktayız.

* * *

Zaten aleviler de sunnilere kız vermemektedirler. İnternette alevi forumlarında bu konuda çok büyük tartışmalar yaşanmaktadır.

* * *

Biz ayrımcılık, dışlama, karalama, kötüleme ya da nefret içeren herhangi bir bilgi vermemekte. Herkesin inancı tamamen kendine ait olduğuna savunmaktayız. Gerçekten inanarak bu cevabı arayanları doğruları olduğu gibi aktarmaktayız.

İnandığı gibi yaşamak isteyenlere aradıkları sorunun cevabını inandığımız şekilde vermek bizim de hakkımızdır.

Herkesin inancı kendine

Yorumlar (5)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

  •  - Cvp: Alevi ve sünni evlenebilir mi?
    bir sünni aleviden kız alabilir ancak alevilere kız vermezlermiş bu nasıl bi düşünce
  •  - Cvp: Alevi ve sünni evlenebilir mi?
    evet
  • Gülcn  - Cvp: Alevi ve sünni evlenebilir mi?
    Evet fazlasiyla dıslanms blunuyorsnz hem müslüman olmasi onemli diyorsunz hmde aleviyle evlenemz dyorsunz aleviler müslman degil mi yani knuyu tamamen carpıtmışsınz sitenizi ön planda tutmaya çalışmış gbisinz ama çok itici oldgnuz da bi gercek ne yazkki !!
  • rümeysa  - Cvp: Alevi ve sünni evlenebilir mi?
    Ben sünniyim ama erkek arkadaşım alevi ve ailem buna karşı çıkıyor ama erkek arkadaşım sünmi olmayı kabul ediyor evlenmemiz günah olurmu???
  • Kadir BOZKURT  - Cvp: Alevi ve sünni evlenebilir mi?
    mevcut şartlarda sorumuzun cevabı bu değil sadece alevi erkekle sunni kız evlenebilirmi? cevaplar sanız sevinirim. ayrıca alevilerin bu şartları kabul etmesi yeterlimi? iman etmiş olurmu? şimdiden teşekkür ederim.


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..