Kul Hakkına girdimmi?

Ürün almış oldugum bir firmanın siparişimi teslim etmesinin epey uzun surdugunu farkettim üstelik attıgım maile cevap da verilmemişti.Bende o anki gerginliğimle mağazayı aayıp sert bir dille durumu sordum,karşıdaki bayan kibardı ama ben sert konuşmaya devam ettim :( Sonra farkına vardım hakkınızı helal edin kızmak istemedim ama dedim oda üzgün bir sesle önemli değil dedi telefonu kapattık.Kul hakkına girmiş mi oldum:( öyleyse bunu düzeltmek için ne yapabilirim?

Evet suçlu olup olmadığını bilmediğiniz bir kişi hakkında su-i zan edip ona çıkışmakla kul hakkına girmiş olursunuz.Kul hakkından kurtulmanın tek çaresi hakkına girdiğiniz kişiden helallik almanızdır ki,firmanın numarasını arayıp tekrara ulaşabilirsiniz.Eğer ölmüş ve helallik alma durumu yoksa onun adına dua etmekten başka çaresi olmaz.

--

Diğer açıdan sizin kızdığınız kişi o firmanın temsilcisidir. Siz o şahsa değil çalıştığı firmaya kızmış durumdasınız. Onlar kaliteli hizmet yapmadıkları için sizin hakkınıza girmiş durumdadırlar. Bundan dolayı meydana gelen öfkeden dolayı kızmış olmanızdan kul hakkı doğmaz.

Eğer şahsın kendisine hakkı yokken kızdınız ise helallik talep etmeniz gerekir. Firmaya olan kızgınlığınızı oradaki görevli kişiye iletmiş olmanızdan dolayı tekrar bir helallik talebinde bulunmanızı gerektirmez.

Firmaya olan kızgınlığınızda haksız iseniz helallik dilemenin yolu firma ile alakalı internetteki yorum alanlara pozitif yorumlarınızı belirterek telafi edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..