Alevi kız arkadaşımla evlenirsem sakıncalı mıdır?

Merhabalar,

Alevi bir kız arkadaşım var. Kendim mezhep olarak sunniyim. Ailem tarafından istenmiyor lakin bir şekilde ikna etmeye çalışıyorum. Ama bizim evliliğimizde bir kusur var mıdır?

Teşekkürler

İnternetin yaygınlaşması, eğitim için farklı şehirlere gitme gibi durumlarla farklı millet ve insanlarla ilişkilerimiz fazlalaşmış durumda. Ve alevi-sunni evlilikler de artmış durumda.

Evliliklerde esas olan sadece cinsel haz, beş dakikalık mutluluk, para, pul, şan, şöhret ve makam değildir..

Evlilik iyi mutlu ve huzurlu bir yuva kurabilmektir. Ve geleceğe sağlam nesiller bırakabilmektir.

Alevilik bizim için Şiilik, caferilik ve vahhabilik gibidir ve HAK mezhep değildir. Evleneceğiniz kız aleviğiliği bırakıp ehli sünnet vel cemaat olmayı kabul etti ise, ve sadece dil ile değil yaşayarakta bunu gösteriyorsa ciddi bir sorun teşkil etmeyecektir. Fakat sadece evli olalım herkes istediği gibi inansın istediği gibi yaşasın diye bir düşünce içinde iseniz hayatınızın hatasını yapmak üzeresiniz.

Doğacak çocuklarınızın annesi çocuklarını nasıl yetiştirecek sizce? Çocuklarınız için de üzerinizde bir ssorumluluk vardır!

Eğer sizde de dini duyarlık yoksa ve zaten ALEVİden farksız yaşıyorsanız, bu ince detaylar fark etmeyecektir.

Doğru olan sizin gibi inanan, yaşayan ve dünyaya sizin perspektifinizde bakabilen birini bulup onunla evlenmenizdir.

Bu işin takvası budur. Fetvasında ise eğer ateist değilse Allah'a inanıyorsa evlenmenize cevaz verilmiştir.


Allah yar ve yardımcınız olan

NOT: Biz herhangi bir mezhep tarikat vs düşmanlığı yapmıyoruz. Herkesin dini inancı kendisine aittir. Herkesin dini kendisinedir. Milletin gönlü olsun diye gerçekleri gizleyecek değiliz. Alevilik bize göre farklı bir mezheptir. Şiiler, vahhabiler, caferiler de namazlarını kkılar dualarını ederler. Bu onların HAK mezhep oldukları anlamına gelmez. Bize göre tek hak mezhep vardır. O da ehli sünnet velcemaattir. İsteyen istedği mezhebi tarikatı seçebilir. O kişinin kendi tasarrufudur. ve özgürdür.

Yorumlar (2)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

  • Özcan GÜL  - Cvp: Alevi kız arkadaşımla evlenirsem sakıncalı mıdır?
    Bu nasıl cevaptir böyle kardeşim.Alevi düşmanı vermiş bu cevabı. Aleviler ehli sünnetten kabul etmeyen, alevileri yaşam tarzı ile yargılayan sen kimsin. Aleviler sessiz kaldiça sizingibi itler böyle bölücülük yaparsınız.Sende Allah korkusu olsa böyle cevap veremezsin.Bir de en alta yazmışsınız kaynaklar doğrultusunda özenle sorular cevaplaaktadir diye.Kişkirtmayin lan kimseyi.Kardeş kardeş geçinip giderken, Birden senin gibi sünniler çogaliverdiniz de sahiplendiniz herşeyi, ahkam kesiyorsunuz.Allah'tan başka kimse yargılayamaz, ayırım yapamaz tamamını lan cevabı yazan Yobaz! Sen kendini ölçtün mü bunları yazarken.Hiç düşündün mü bir Alevi okur diye.Bak bende Aleviyim.Kurbandan sonra şükür namazında hangi süreler okunuyor diye araştirirken gördüm bu ayirimci şerefsizce itham edilen cevabı.Ayip ayıp herkes sorumluluk almalı ve herkes haddini bilmeli.Ülkemizi bölmeye çalışanların ekmeğine yağ sürülmesin
  •  - Cvp: Alevi kız arkadaşımla evlenirsem sakıncalı mıdır?
    bu adamlara nasıl böyle soru sorarsınız önemli olan alevilik sunnılık mecusılık degıldır arkadaşım asıl olan insan olabilmektir.adamın verdiği cevaba bak yaaa iyi kız sunni olur serefsiz olur ozaman evlenmek caizdir.yazık bu ülkeye ve bu örümcek beyinli sofulara yazıkkkkk


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..