Zina etmiş bir kadın ile evlenebilir miyim? Doğru mudur?

s.a.hocam.evlenmek uzere gorustugum kisi bana daha once zina isledigini
itiraf etti.fakat yazıkki gorusmeye devam ettik ve biz de sanal olarak
onunla zina isledik(fiziksel birleşme olmaksızın telefonda birbirini tatmin etmek).
simdi,zina eden erkegin zina eden kadınla evlenmesi
noktasında sanal veya gercek farketmez ben de zina islemis oluyorum oyle
değilmi? tevbe ediyorum o da ediyor fakat elbette tevbesinden emin
olamam.cok kararsızım ve pismanlık icindeyim.ama simdi onunla sırf bu yüzden
ayrılmam anlamlı olmaz değilmi. cunku ben zina ettigim icin daha sonra zina
etmeyen birisiyle evlenmem de dogru olmayacaktır

Her gün izlediğimiz diziler, filmler, okuduğumuz gazeteler kitaplar ve içinde bulunduğumuz çevre tamamen zinayı meşrulaştırma ve normalmiş gibi bizlere empoze etmeye çalışmaktadır.

Zina, bir kadın ile bir erkeğin cinsel ilişkiye girmesidir. Dokunmak, öpmek, sarılmak ya da internet aracılığı ile cinsel sohbet etmek zina değildir. Erkeğin cinsel organı kadının cinsel organına dokunmadığı sürece zina olmaz. Fakat diğer bütün fiiller yapılan günah değil anlamına gelmez. Onlar da yasaklanmıştır ve zinaya götüren nedenler olduğu için uzak durulması emredilmiştir.

Telefon ile ya da internet üzerinden cinsel sohbet ettim diye zina yapmış sayılmazsınız. Aynı şekilde arkadaşınızın da cinsel bir birleşme yaşamadı ise zina etmiş olamaz.

Yaşadıklarınız yaşayacaklarınız sizi zinayaa daha çok yaklaştıracak ve bugün yapmadınız ise de yarın zina etmenize neden olacaktır.

İşlediğiniz günahtan bir daha yapmamak üzere tevbe ettiniz ise o günahı hiç işlememiş gibisinizdir. O zaman temiz biri ile evlenmenizde hiç bir sorun yoktur. Tevbeyi yürekten yapmak gerekir. Tevbe ettikten sonra aynı hataları yapmaya devam ederseniz, Allah ile dalga geçmiş gibi olursunuz. daha büyük günaha girmiş olursunuz..


Arkadaşını söyle kim olduğunu söyleyeyim sözünü unutmayınız. Bir kadın bile olsa, eğer sizi günaha itiyor, günah işlemenize neden oluyor ve zina işlemenize neden olacaksa o kişiyi TERK ediniz. Büyük bir bataklık gibidir. içine girmeden kaçınız. İleride çırpındıkça içinden çıkamaz daha da batarsınız..

Allah yar ve yardımcınız olsun

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..