KURBAN KESTİKTEN SONRA KILINACAK NAMAZ..

Kurbanı kestikten onra hangi namaz kılınır?kurban kesiminden sonra kılınacak namaz..Kurban kestikten sonra kılınan namaz..

Kurban kesildikten sonra 2 rek’at teşekkür namazı kılınır. Fâtiha’dan sonra birinci rek’atte 1 Kevser Sûresi (İnnâ a’taynâ...), ikinci rek’atte 1 İhlâs Sûresi (Kul hüvellâhü ehad…) okunur.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: “Kurbanınızı kestiğinizde elinizdeki bıçağı bırakın. Sonra iki rek’at namaz kılın. Müslümanlardan hangisi bu iki rek’at namazı kılar da Allâhü Teâlâ’dan bir şey isterse Allâhü Teâlâ o kimseye elbette istediği şeyi verir.”

“Yâ Rabbi! Bu koyun (sığır veya keçi) sendendir, sanadır ve rızan içindir. Lütfunla ve kereminle halîl’in İbrâhim (a.s.) ve kurbanın İsmâîl (a.s.)’dan ve habîb’in Muhammed’den (s.a.v.) kabul ettiğin gibi kabul et; fazlın, lütfun ve kereminle yâ Ekrame’l-Ekramîn!..” diye duâ edilir, dînî ve dünyevî hâcetler

Yorumlar (2)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

  • berrak  - Cvp: KURBAN KESTİKTEN SONRA KILINACAK NAMAZ..
    kurban kesildikten sonra namaz Kurban namazı kurban kesildikten sonra kılınan 2 rekat şükür namazıdır.Bu namazı kılmak şart/farz midir? Bir yerde kılınması sünnettir, sevaptır diye okumustum. Fetva, hükmu nedir?
  •  - Cvp: KURBAN KESTİKTEN SONRA KILINACAK NAMAZ..
    nasıl niyet edilir....


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..