Mülk süresi (Tebareke) okumanın faziletleri...

Mülk suresi okumanın önemi ve faydaları...Tebareke okumanın fazileti....Ölülere mülk süresi okumak...



Şâfîî âlimlerinden Sübkî: “Hilâl görüldüğü zaman (Tebârekellezî bi yedihi’l-mülk) Mülk sûresini okumak müstahabdır.” demiştir. Çünkü bu sûreyi okumak kurtuluşa vesiledir.

Bu sûrenin okunmasındaki hikmet şudur. Mülk sûresi, ayın günleri adedince otuz âyettir. Allâhü Teâlâ hilâli gördüğünde bunu okuyan kulunu kurtuluşa erdireceği umulur. Ve o suredeki her âyetin bereketi ile ayın tamamında onu korur.

Hz. İbn-i Mesûd (r.a.) buyurdular: Mülk sûresi kabir azabına mâni olur. Azap Mülk sûresini okuyanın kabrinde baş tarafından gelir. Bunun üzerine başı şöyle lisana gelir: “Bu taraftan giremezsin. Zira o Mülk sûresinin benim içime koydu.” der. Sonra azap için ayakları tarafından gelinir. Bu defa ayakları: “Bu taraftan da giremezsiniz. Zira o benim üzerimde durarak Mülk sûresini okurdu.” der.

Âlimler, Mülk sûresini her gece okumanın müstehap olduğunu söylemişlerdir. Zira her gece bu sûreyi okumak kabir azabından kurtuluşa vesiledir.

İbn-i Abbas (r.anhumâ) bir adama: “Sana sevineceğin bir söz armağan edeyim mi?” dedi. Adam,

“Evet, ey İbn-i Abbas! Allah sana rahmetiyle muamele eylesin!” der. Bunun üzerine İbn-i Abbas (r.anhumâ)

“Mülk sûresini oku. Onu okumayı hanımına ve bütün çocuklarına öğret. Komşularına da öğret. Zira bu sûre kurtuluş vesilesidir. Bu sûre dünyada kendisini okuyan kullar için kıyâmet gününde huzûru ilahîde mücadele edecek ve Rabbinden kendisini okuyan kullarını kabir azabından kurtarmasını dileyecektir.” der.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..