Süt kardeş ile evlilik

selamun aleyküm benim annemin babaannesinin yani dedemin annesinin üvey bacısı ile annem birlikte büyümüş o nedenden dolayı kardeş gibiler ve ben bu kadına teyze diorum şimdi teyzemin 17 yaşında oğlu var birde 18 yaşında kızı var bende 17 yaşındayım küçükken teyzem beni teyzemin oğlunuda annem emzirmiş ben şimdi teyzemin kızıyla evlenemezmiyim ? lütfen yardım edin yoksa 4 senelik beraberlik bitecek.

Burada kastettiğiniz bir nevi teyze(öz olmasa bile) çocukları birbirlerinin annelerini emmiş ise,süt kardeşliği ve haramlığı meydana gelmiştir.bu durumda teyze kızıyla nikahınız haramdır.Soy ve sülale olarak, kişiye hangi yakınlarının nikahlan­ması haramsa, sütten olan aynı yakınlarının nikahlanmaları da haramdır. Başka bir tabirle:


Emme ve emzirmeden meydana gelen haramlık, aynen soy itibariyle olan haramlık gibidir. Soy iti­bariyle haram olan yedi sınıf kadın gibi, süt itibariyle kişinin yakını olan kadınlar da haramdır. Şöyle ki:


Süt anneler ve süt neneler, süt kızlar ve süt evladının kızları, süt kızkardeşler, süt halalar, süt teyzeler, süt biraderinin kızı ve süt hemşiresinin kızı.

Daha teferruatlı bilgi için aşağıdaki adresimize bakabilirsiniz?






http://www.fetvalar.com/sorularla-cevabi-2323.html

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..