Yemin ve istimna (masturbasyon)

2 Yıl önce istimna yapmayacağıma dair Kuran-ı Kerime el basarak yemin ettim ama şu an ki durumumda rahatlamak için istimna yapmak zorunda gibi hissediyorum kendimi rüyalanmıyorum yada başka yolla rahatlayamıyorum lütfen yardım edin ne yapmalıyım.

Şehveti kırmak ve harama gitmekten kendini korumanın tek ve kesin çözümü ergenlik Çağına Girince Evlenmektir: En güzel ve en kestirme yol budur.Eğer yaş ve durumunuz uygunsa bu durumu ailenizle paylaşmanızı ve evlenmenizi tavsiye ederiz.Nefisten kaynaklanan şehveti kırmanın bir yoluda nafile oruçtur.Orucun bir çok fazileti vardır.Oruç açlık acısı ile şehveti kırıp,nefsi kahreder.Zira nefis her şerrin(kötülüğün)barınağı,her kötülüğün arkadaşıdır.Sen onu itaate çektikçe,o seni masiyete sürüklemek ister.Gıdasını kesmedikçe sana uymaz,şehveti terk etmez.Gıdasını kesmekte ancak oruç ile olur.



Ortada ergenlik çağına girince evlenmeye engel birtakım sebepler söz konusu olduğunda, İslam, evlenme imkanı bulamayanlara nafile oruç tutmalarını tavsiye eder. Çünkü oruç, şehvetin galeyanını durdurur, isteği azaltır, cinsel duygunun hiddetini kırar; aynı zamanda kendinin ilahi murakabe (kontrol) altında bulunduğunu hem ilham, hem takviye eder. Allah'tan saygı ile korkmayı hatırlatır. Böylesine güzel irşad Resülüllah (asm) Efendimizin hadislerinde yer almıştır

Zira Peygamber Efendimiz(s.a.v.):"Ey gençler topluluğu!Kimin evlenmeye gücü yeterse evlensin.Zira evlilik gözü (harama)daha çok yuman,ırzı daha çok koruyan (bir yol)dur.Kiminde buna(evlenmeye)gücü yetmezse,ona oruç tutmak gerekir.Çünkü oruç ona eneme(gibi)dir."buyurmşlardır.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..